Apple’ın başına sonunda bu da geldi! İzleme cihazı AirTag yüzünden iki kadın tarafından dava edildi!

Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Apple’in geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iz sürücü AirTag’in iki kadının yaşamını ve güvenliğini tehlikeye atmak için kullanıldığı öğrenildi.

UWB teknolojisini kullanarak anahtar ve diğer ürünlerin bulunmasına yardımcı olan bir anahtar bulucu gibi çalışacak şekilde tasarlanmış olan AirTag, geçtiğimiz nisan ayında hayatımıza girmişti. Apple’ın bir tür iz sürücü olarak piyasa sürdüğü AirTag, mahkemelik oldu. Kötü niyetli kişilerin elinde teknolojik bir silaha dönüşebilecek olan AirTag’i mahkemeye veren iki kadın, Apple ile ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu.

Küçük bir takip cihazı olarak teknoloji tutkunlarının hayatındaki yerini hızla alan AirTag, ‘takip’ nedeniyle pek çok tartışmaya yol açmış ve pek çok kişide güvenlik endişesini doğurmuştu. Tüm bunlara rağmen AirTag’te geri adım atmayan Apple, güncellemeler ile kullanıcılarına tam bir güvenlik sunduğunu iddia etmişti. Bu iddiaların ardından mahkemeye başvuran 2 kadın, saplantılı eski eş ve sevgililerinin AirTag ile kendilerini gizlice takip ettiğini öne sürdü.

AİRTAG İKİ KADININ DAVASINA KONU OLDU

Cupertino’lu teknoloji devi Apple, WebTekno’da yer alan habere göre, 2 kadın tarafından mahkemeye verdi. Saplantılı olduğunu iddia ettikleri eski eş ve sevgililerinin kendisini AirTag ile takip ettiğini düşünen ve bununla ilgili çeşitli deliller ortaya koyan kadınlar, mahkemede verdiği ifadeler ile adeta tüyleri ürpertti.
Eski sevgilisiyle kavga edip ayrıldıktan sonra sevgilisinin, arabasının tekerlek davlumbazına gizlice bir AirTag yerleştirdiğini öne süren kadınlardan ilki, araç kullanırken sık sık iPhone’una AirTag uyarısı geldiğini fark ettiğini açıkladı. Ardından AirTag’i aramaya başlayan kadın, cihazı tekerlek davlumbazında bulduğunu, bunun hemen ardından ise etrafında gizemli bir adam gördüğünü iddia etti. AirTag’i almak için evine kar maskeli bir adamın bile girdiğini öne süren kadın, anlattıklarıyla AirTag hayranlarını da hayal kırıklığına uğrattı.

İZLEME ÖZELLİĞİ KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERE ALAN AÇIYOR

AirTag’i dava eden ikinci kadın da benzer bir mağduriyetten bahsetti. Eski eşinin saplantılarından kurtulmak için uzunca süre mücadele ettiğini anlatan kadın, eski eşinin çocuğunun çantasına koyduğu AirTag cihazı ile çocuğunun izlendiğini ve kaçırılma riski taşıdığını öne sürdü.

Öte yandan her iki kadın da Apple’ı “sapıklar ve tacizciler için bulunmaz bir nimet” olan AirTag’e yeterince koruma koymadığı ve kötü niyetli kullanıcılara kolaylık sağladığı için dava açtı. Apple ise henüz konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirmedi.

Gündem Haberleri