Araç Kullanan Herkesi İlgilendiriyor! Ehliyetlerle İlgili Yeni Değişiklik Kararı!

Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen hayata geçirilen yeni karar sonrasında araç kullanan herkesi ilgilendiren bir karar verildi.

Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen hayata geçirilen yeni karar sonrasında araç kullanan herkesi ilgilendiren bir karar verildi. Bu karar çerçevesinde ehliyetlerle ilgili yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen hayata geçirilmiş olan bir karar sonrasında araç kullanan herkesi yakından ilgilendiren bir değişiklik yapıldığı belirlendi. Yurt dışında yaşayan ve yabancı sürücü belgesi kullanan kişilerin, Türkiye’ye döndükleri zaman gerçekleştirilen araç kullanma şartlarının değiştiği ve düzenlemenin yeniden yapılacağı ifade edildi.



Daha önce Türk vatandaşı olan ancak farklı bir ülkede yaşayan ve yabancı ehliyeti bulunan kişilerin trafiğe çıkma konusunda bazı sorunlar yaşadıkları ve bazı bürokratik işlemlerden geçmeleri gerekiyordu. Bununla birlikte yeni düzenleme sonrasında Türkiye’ye giriş yaptıkları zaman 2 yıl boyunca araç kullanabilecekler.



6 aydan fazla Türkiye’de bulunan kişilerin ise araç kullanımı sırasında dış temsilcilikler ya da noter tarafından onaylanmış olan Türkçe tercümeli sürücü belgesini trafiğe çıktıkları anda mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekiyor. ancak bununla birlikte iki yılın sona ermesinin ardından araç kullanmaya devam etmek için Türk ehliyetini de değiştirmesi gerekecek.



Ehliyet Hakkındaki Yeni Karar Hayata Geçirildi



Tabancı ülke vatandaşları ise bu süreçte Türkiye’ye giriş yapmaları nedeniyle 6 ay süreyle ülkede sorunsuz bir şekilde araç kullanabilecekler. 6 ayın sonunda ise yabancı sürücü bilgilerini, Türkiye şartlarına uygun sürücü belgeleri ile değiştirmeleri gerekecek. Yeni karar araç kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor.



emlak365.com


Gündem Haberleri