Aracında Telefon Unutulan Taksici Rus Turistten 100 Dolar İstedi

İstanbul'a turistik gezi için gelen bir Rus vatandaşı bindiği takside telefonunu unuttu. Rus turistin yardım istemesi üzerine otel yetkilileri taksicinin numarasını buldu. Taksi şoförüne ulaşan turist, aldığı cevapla şoke oldu. Taksici telefonu teslim etmek karşılığında 100 dolar istedi.

Bir Rus vatandaşı tarihi ve turistik yerleri gezmek için İstanbul'a geldi. Telefon uygulaması aracılığı ile çağırdığı taksiyle oteline gelen Rus turist, telefonunu takside unuttuğunu fark etti. Taksiyi bulmak için otel yetkililerinden yardım isteyen turist taksiciye ulaşmasına ulaştı ancak aldığı cevap karşısında şoke oldu. Taksici Rus turistte kendi telefonunu teslim etmek için 100 dolar istedi.

İstanbul'da taksiciler her geçen gün başka bir olayla karşımıza çıkıyor. Müşteri seçen ve mesafe beğenmeyen taksicilerin ardından, bir turiste araçta unuttuğu telefonu iade etmek için adeta fidye isteyen taksici herkesi şaşkına çevirdi.

Rus Turist Telefonunu Takside Unuttu

Rusya'dan ülkemize gelen bir turist, İstanbul gezisi sırasında kaldığı otele dönmek için bir uygulama vasıtasıyla taksi çağırdı. Taksi geldi ve turist sorunsuz bir şekilde oteline ulaştı. Ancak bir türlü çözülemeyen olay da tam bu anda başladı. Taksiden inip oteline giden Rus turist, cep telefonunu takside unuttuğunu fark etti. 

Otel Yetkilileri Taksiciye Ulaştı

Rus turist telefonunu geri almak için otel yetkililerinden yardım istedi. İstanbul Taksiciler Esnafı Odasını arayan otel sahibi, otelin güvenlik kameralarında net bir şekilde görünen plakayı bildirdi ve taksi şoförünün numarasını buldu. Taksi şoförüne ulaşılmasına ulaşıldı ancak alınan yanıt herkesi şoke etti.

Taksici Telefonu Vermiyor

Otelin sahibi İstanbul Taksiciler Esnafı Odası'ndan aldığı numarayı arayarak durumu anlattı ve taksiciden telefonu getirmesini istedi. Ancak taksici akşam müşterisi olduğunu ve Edirne'ye gideceğini bu sebeple telefonu getiremeyeceğini dile getirdi. Otel sahibi bunun üzerine telefonu Edirne'deki arkadaşına teslim etmesini istedi.

Taksi şoförü telefonu iade etmemek için çeşitli bahaneler uydurmaya devam etti. Edirne bahanesi tutmayan taksici, bu kez de Edirne işinin kesin olmadığını ve şuan Beylikdüzü'nde olduğunu söyledi. Rus turist kendi görüşmek için otel yetkililerinden taksicinin numarasını aldı ve kendisine mesaj attı.

Taksici Kayıp Telefon İçin Adeta Fidye İstedi

Rus turist otel yetkililerinden numarasını aldığı taksiciye mesaj atarak telefonunu getirmesini istedi. Aldığı yanıt ise hem Rus turisti hem de olayı duyan herkesi şoke etti. Taksici Rus turistten telefonu getirmek karşılığında 100 dolar istedi.

Taksici istediği 100 doların yakıt ücreti olduğunu ayrıca otele gelene kadar müşteri alamayacağı için zarara uğrayacağını söyledi. Rus turist telefonunu geri alabilmek için 900 lira vermeyi kabul etse de taksici bir daha ne otel yetkililerinin ne de Rus turistin telefonlarına yanıt vermedi.

Taksici Ortada Yok

Otel yetkilileri şikayet için İstanbul Taksiciler Esnafı Odasına başvurdu. Ancak bu konunun kendileriyle alakalı bir durum olmadığını söyleyen İstanbul Taksiciler Esnafı Odası şikayetle ilgilenmedi. Ardından şikayet için çalınan ikinci kapı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi de polisin ilgileneceği bir konu olduğunu dile getirerek şikayeti almadı. 

Son çare olarak polise başvuran Rus turist hala telefonuna kavuşabilmiş değil. Rus turistin telefonunu geri vermek için para talep eden taksici, polisin telefonlarını da açmıyor. Polis şimdi sinyal takibiyle taksiciyi bulmak için çalışma başlattı.

Gündem Haberleri