Arapça Yazılı Süt Satmaya Başlayan Eker'e Tepki Yağdı

Süt Ürünleri Markası Eker, bazı benzinlik marketlerinde Arapça yazılı süt satışı yapmaya başladı ve sosyal medya kullanıcılarından tepki çekti. Eker'den ise savunma geldi.

Süt Ürünleri üreten markalardan biri olan Eker, bir benzinliğin marketinde Arapça yazılı süt satmaya başladı. Sosyal medyada bir kullanıcı, benzinlikten aldığını iddia ettiği ve üzerinde Arapça yazılar olan sütü paylaşınca tepkiler peş peşe geldi. Fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından kullanıcılardan Eker ürünlerine boykot çağrısı yapıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ
Kullanıcının paylaştığı fotoğrafı gören sosyal medya kullanıcıları da peş peşe paylaşımlar yaparak Eker'i protesto etmeye başladı. İşte bazı sosyal medya yorumları: "Eker marka süt ürünlerini protesto ediyor hiçbir ürününü almıyorum. Hassasiyeti olan Müslüman kardeşlerimi de boykota davet ediyorum.

Oktay Sinanoğlu: “Türkçe giderse Türkiye gider.” Bu ülkenin tek bir dili var; Türkçedir. Türk yurdunda, Türk topraklarında 2. bir dile asla izin vermeyeceğiz. Bu toprakların nimetlerinden yararlanıp üstüne ceplerini dolduranlar hadlerini bilecekler.

İşte bir vatan haini, sütü bozuk firma daha Türk halkına Arap seviciliğini dayatıp hiçe sayıyor. Eker’i protesto ediyoruz ve almıyoruz Türk milleti.

Bu ülke Araplaşmayacak kardeşim. Anladınız mı Araplaşmayacak Ne mutlu Türküm diyene!

Piyasa değeri diğerlerine göre daha pahalıydı!
Şimdi çok daha geçerli bir sebebim oldu!
İki Cihan bir araya gelse Eker ürünleri almam!

Açıklamalarında Arapça olan hiçbir ürünü satın almayacağım. Buna da #ekerboykot diyerek başlamış oldum."

EKER'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Arapça yazılı sütün sosyal medyada tepki çekmesi üzerine şirketten açıklama yapıldı. Eker konuya ilişkin açıklamada: "Söz konusu ürün Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinde de satıldığından üzerinde farklı dillerde ürün bilgileri yer almaktadır" ifadeleri yer aldı. Ürünlerin farklı ülkelerde de satışı olduğunu açıklayan firma, bu nedenle ürünlerin bir yüzünde Türkçe diğer yüzünde ise farklı dillerde bilgilere yer verildiğini savundu.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri