Arefe günü 20 Nisan Perşembe tatil mi, bankalar açık mı, saat kaçta kapanacaklar?

Her bayram öncesinde en çok araştırılan konuların başında arefe günü geliyor. Arefe gününün tatil olup olmadığı ve bankaların arefe gününde çalışıp çalışmadıkları merak ediliyor. Arefe günü bankalar çalışacak mı, kaça kadar açık olacaklar?

Türkiye'de Ramazan Bayramı coşkusu yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı. Razaman ayı boyunca oruç tutup ibadetlerini yapanlar Ramazan Bayramı ile bu sevinçlerini birbirleriyle paylaşacaklar. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlayacak, 22 Nisan Cumartesi ve 23 Nisan Pazar günü ile sona erecek. Arefe günü de 20 Nisan Perşembe günü olacak. Bu özel günlerde bankaların çalışma durumları merak konusu oluyor. Özellikle arefe gününde ne olacağı merak ediliyor.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN TATİL Mİ?

Arefe gününün tatil olup olmadığı araştırılıyor. Elde edilen bilgilere göre bu yıl arefe gününde tam gün tatil uygulaması yapılmayacak. Ancak resmi kurum ve kuruluşlarda yarım günlük mesai yapılacak. Öğleye kadar mesai devam edecek ve öğleden sonra ise tatil olacak. Yani 20 Nisan 2023 Perşembe günü öğleden sonra Ramazan bayramı tatili başlıyor. Bu tatil 24 Nisan Pazartesi sabahına kadar devam edecek. 

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Bankaların çalışma saatleri de merak ediliyor. Banka şubelerinden işlem yapacak olan vatandaşlar arefe günü bu işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini merak ediyorlar. Bazı müşterilerin arefe günü yapmaları gereken işlemler olabiliyor. Bunun için de banka şubesine gitmesi gerekiyor. Bu ay arefe gününe denk geldiği için ise bankanın kapalı olabileceğinden endişe ediliyor. 

Arefe günü yani 20 Nisan Perşembe günü Türkiye genelinde banka şubeleri öğleden önce açık olacaklar. Öğle tatilini girildikten sonra ise banka şubeleri kapanacak ve bir daha bayram sonrasında açılacak. Acil işlemlerini yaptırmak isteyenlerin arefe günü banka işlemlerini öğleden önce yapmaları gerekiyor. Öğleden sonraya kalanlar bayramın bitmesini beklemek zorunda kalacaklar.

Gündem Haberleri