Arife günü eczaneler açık mı, kapalı mı 2022? Nöbetçi eczaneler çalışacak mı?

Ramazan bayramına sayılı günler kalırken ilaç ihtiyacı olan vatandaşlar arife günü eczaneler açık mı, nöbetçi eczaneler çalışıyor mu araştırıyor. İşte Ankara, İstanbul, İzmir nöbetçi eczaneler.

Ramazan bayramı öncesinde en çok araştırılan konulardan biri arife günü eczanelerin açık olmadığı oldu. Arife günü bu yıl 1 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Eczaneler genellikle Pazar günü çalışmıyor ancak nöbetçi eczaneler çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda 1 Mayıs arife günü eczaneler açık mı kapalı mı merak edilirken nöbetçi eczanelerin listesi de araştırılıyor.

Arife günü eczaneler açık mı 1 Mayıs 2022?

Bayram öncesinde ilaçlarını temin etmek için eczaneye gitmek isteyen kişiler eczaneler açık mı kapalı mı araştırıyor. Ramazan bayramı resmi tatil olarak kabul edildiğinden ve ayrıca 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü vesilesiyle resmi tatil olduğu için eczaneler çalışmayacak.

1 Mayıs 2022 Arife günü Pazar gününe denk gelmesi sebebiyle eczaneler gündüz saatlerinde hizmet vermeyecek. Ancak belirli bölgelerdeki nöbetçi eczaneler vatandaşlara ilaç temin etmeleri konusunda yardımcı olacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Eczacılar Odası tarafından belirlenen listeye göre Arife gününde hizmet verecek olan nöbetçi eczanelerin listesi açıklandı. Arife günü hangi eczanelerin açık olduğunu öğrenmek için e-Devlet üzerinden yaşadığınız ile göre arama yapabilir ya da İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin İl Sağlık Müdürlükleri'nin internet siteleri üzerinden nöbetçi eczanelerin nerede olduğunu ve hangi saatlerde hizmet verdiğini öğrenebilirsiniz.

Ankara'da yaşayan vatandaşlar ise Ankara Eczacılar Odası'nın internet sitesi üzerinden 1 Mayıs tarihini seçerek açık olan nöbetçi eczaneleri görüntüleyebilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri