Artçı depremler sürüyor! AFAD açıkladı, Gaziantep'te deprem!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede artçı depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son olarak bu gece Gaziantep'te bir deprem meydana geldi. Deprem ile alakalı ayrıntılar AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen büyük depremlerin ardından toplam 11 ilde çok büyük bir yıkım meydana geldi. resmi rakamlara göre 46 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından bölgede yer sarsıntıları devam ediyor. Artçı depremler bölgede vatandaşların yüreklerini ağızlarına getiriyor. Bu gece Gaziantep'te bir artçı deprem daha meydana geldi. Deprem hakkında bilgileri kamuoyuna AFAD Deprem Dairesi duyurdu. 

AFAD GAZİANTEP ARTÇI DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD Deprem Dairesi tarafından yapılan kamuoyu bilgilendirmesine göre bu gece saat 00:08'de Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 4.1 olarak ölçüldü. Depremin derinliğinin ise 7 km olduğu bildirildi. Sarsıntı sadece Gaziantep'te değil çevre illerden de hissedildi.

Deprem felaketinde büyük yıkımla karşılaşan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde gerçekleşen deprem vatandaşların kısa süreli bir panik yaşamalarına neden oldu. Bu depremin süresinin uzun sürmemesi ve şiddetinin biraz düşük olması yaşanan paniğin kısa sürede ortadan kalkmasını sağladı. Bölgede artçı depremler gerçekleşmeye devam ediyor. 

Meydana gelen artçı deprem neticesinde Gaziantep Nurdağı'nda herhangi bir yıkım olup olmadığı sorgulanıyor. Resmi makamlar tarafından şu ana kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgilere göre herhangi bir yıkım da meydana gelmedi. Tedbiren AFAD birimleri tarafından Nurdağı ilçesinde hasarlı binalar incelenerek yıkım olup olmadığı kontrol edilmeye başlandı. 

Artçı depremlerin devam edeceğini uzmanlar sık sık dile getiriyorlar. Yetkililer ise vatandaşların hasarlı binalara girmemelerini ve bu binaların yakınlarında bulunmamaları gerektiğini bildiren uyarılan yapıyorlar. Deprem karşısında büyük acılar yaşayan bölgede vatandaşlar ağır hasarlı binalardan uzak duruyorlar. 

Gündem Haberleri