Asgari ücret tespit komisyonu bugün üçüncü kez toplanıyor!

Asgari ücrette Temmuz zammını belirlemek amacı ile bir araya gelecek olan komisyon dün gerçekleştirilen ikinci toplantının ardından bugün yeniden bir araya gelecek.

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca işçiyi ilgilendiren zam kararı için bugün komisyon yeniden bir araya gelecek. Türkiye'de yaklaşık olarak 7 milyon vatandaşın aldığı asgari ücret maaşlarına ne kadar zam uygulanacağı konusunda merak edilenlerin artması ile birlikte geçtiğimiz hafta ilk kez komisyon bir araya gelmişti. Bu toplantının ardından herhangi bir rakamın konuşulmadığı öğrenildi.

Dün ikinci kez bir araya gelen komisyon ise görüşmeleri sırasında hangi konuların görüşüldüğü hakkında merak edilenleri yanıtladı. Bir rakam üzerine hala netlik kazanılmamışken toplantıda yer alan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret hakkında dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

KARAR BUGÜN AÇIKLANABİLİR!

Daha önce yapılan açıklamalarda zamlı asgari ücretin bayramdan önce netlik kazanmasını amaçladıkları, bu nedenle de çalışmalara hız verileceği öğrenilmişti. Dün gerçekleştirilen toplantının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50." ifadeleri ile bugün de yeni asgari ücretin açıklanabileceğini ifade etmişti.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Bugün üçüncü kez bir araya gelecek olan komisyonun üçüncü toplantısının bugün saat 11.00'da başlayacağı öğrenildi. Toplantının ardından herhangi bir açıklama gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Gündem Haberleri