Asgari Ücrete İkinci Zam Yapılacak Mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Zam Kararında Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların ardından asgari ücrete zam gelecek mi? merak konusu oldu. İşte ayrıntılar.

Son günlerde asgari ücrete ikinci bir zam yapılmasıyla ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Bu hafta içerisinde önce hükümet tarafından asgari ücrete zam sinyali verilmiş ancak bu haberlerin hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından zam iddiaları yalanlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün asgari ücrete ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunarak vatandaşları heyecanlandıran cümleler kullandı.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalar ile asgari ücretlileri ümitlendirdi. Erdoğan, asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN NE SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin şunları söyledi:

'' Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz '' dedi. Erdoğan'ın bu ifadeleri sonrasında vatandaşlarda asgari ücrete zam beklentisi oluşurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında yılın ortasını işaret etti.

Asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz net bir ifade bulunmuyor ancak şartlar gerektirirse Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılması söz konusu olabilecek.

Öte yandan asgari ücret 2021 yılında 2 bin 825 lira iken, 2022 yılı için 4 bin 253 liraya yükseltilmişti. Rekor bir artış yapılan asgari ücret için ikinci bir zam söz konusu olursa, maaşların 5000 TL'yi bulması bekleniyor.

Gündem Haberleri