Asgari Ücretle Birlikte İnşaat İşçilerinin Maaşları, Yevmiyeleri de Yükseldi

İnşaatta çalışan on binlerce çalışanın günlük yevmiyeleri ve aylık maaşları da değişti. Asgari ücrete yapılan zammın ardından daha yüksek maaş ve yevmiye alan işçilerin 2021 yılı maaş tablosunu inceledik.

İnşaatta çalışan on binlerce çalışanın günlük yevmiyeleri ve aylık maaşları da değişti. Asgari ücrete yapılan zammın ardından daha yüksek maaş ve yevmiye alan işçilerin 2021 yılı maaş tablosunu inceledik.

2021 yılının Ocak ayında Türkiye geneli 7 milyondan fazla vatandaşın maaşına zam yapıldı. Komisyon tarafından alınan karar kapsamında asgari ücretle çalışanlar için yüzde 21.56 oranında zam yapıldı. Bu maaş zammı ile çalışanlara ödenecek en düşük maaş 2 bin 324 TL'den 2 bin 825 TL'ye çıkmış oldu.



İNŞAAT İŞÇİLERİNİN, USTABAŞLARININ 2021 YILI MAAŞLARI



İnşaatlarda çalışan personellerin maaşları da 2021 yılı asgari ücret zam oranıyla değişti.



Daha önceki dönemde inşaatlarda çalışan beden işçisi, vasıfsız işçi ve genel inşaat işçileri için yapılan ödemeler en düşük 2 bin 324 TL idi. 2021 yılının Ocak ayından itibaren çalışanlara yapılacak en düşük ödeme 2 bin 825 TL olacak ancak. Bu rakam şehirlere göre değişmektedir. Özellikle nüfus yoğunluğu çok olan büyükşehirlerde ödemeler asgari ücretten daha fazla oluyor. Genel işçi için yapılan ödemeler 2021 yılında şehre, firmaya ve çalışma saatlerine göre genellikle 2 bin 825 TL ile 3 bin 250 TL arasında değişiyor.



Meslek Kolları için Ödemeler



Meslek kolları için yapılan ödemeler ise daha yüksek tutarlarda oluyor. Öyle ki sıvacı, boyacı gibi çok çeşitli alanlarda çalışan personellere yapılan ödemeler en az 3.000 TL'den başlıyor ve yapılan işin durumuna göre 5.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.



İnşaatlarda çalışan teknisyen, tekniker ve mühendis maaşları ise yine şehre ve firmaya göre değişiyor. Özellikle bu kadrolarda işe giren teknik personeller ilk iş dönemlerinde düşük ücret alıyor olsalarda daha sonra ücretler yükseliyor. Maaşlar ise tekniker ve teknisyen kadroları için 2825 TL ile 3000 TL arasında bir seviyeden başlıyor. Mühendisler için ise en düşük ödemeler deneyimsiz ve ilk iş deneyimi olanlar içşin 3 bin 250 TL seviyesinden başlıyor. Yine firma ve projeye göre yüksek rakamlara çıkabiliyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri