Aşı Olmayanlar 100 Dolarla Teşvik Edilecek!

Aşı olmayanların aşı olmalarını sağlamak amacıyla para teşviki sağlanması önerisi çeşitli ülkelerde uygulanmaya başladı. Birçok ülke aşısını tamamlayanlara para ödemeye başladı. İlk rakam 100 dolar.

Tüm dünya ülke yönetimleri aşılama oranlarının artırılması için yeni çözümler üretmeye çalışıyor. Bazı ülkeler aşı kullanımını zorunlu tutarken bazı ülkeler ise aşı olmayanlara kısıtlama uygulanmasına dair planları gözden geçiriyor. Son hamle ise teşvik ödenmesi.

AŞI OLMAYANLARA TEŞVİK İÇİN 100 DOLAR

Aşılama hız oranları hem dünyada hemde Türkiye'de yavaşladı. Aşılama oranlarının artmasını isteyen yöneticiler ise vatandaşlarını aşı olmaya davet ediyorlar. Yapılan açıklamalarda aşının koruyuculuk etkileri üzerinde bilgiler verilirken delta varyantı ve diğer varyantların etkileri hatırlatılıyor. Bilim insanlarından gelen açıklamalarda aşı olmayanların ikna olmasında yardımı oluyor.

Tüm bu çalışmalara ek olarak bazı Avrupa ülkeleri son dönemlerde aşı olmak istemeyenlerin sosyal haklarının kısıtlanması yönünde adımlar attı.

İngiltere Ücretsiz Olanaklar Sağlıyor

Bu tür adımların dışında ise İngiltere'den ise teşvik edici adımlar geldi. İngiltere'de, Sağlık Bakanlığı ve özel sektörün ortak çalışması kapsamında, gençlere kullandıkları bazı uygulamalarda indirim ve teşvikler sunulmaya başlandı. İndimin yanında çeşitli ücretsiz olanakların sağlandığı gençlerin aşı olmaları amaçlanıyor. Ülkede tartışılmaya başlanan bu teşviklerin arasında kuponlar, indirim kodları, sosyal medya yarışmaları ve restoranlar için promosyon teklifleri yer alıyor.

ABD Herkese 100 Dolar Veriyor

ABD'de de aşı olanlara teşvik uygulaması başladı. ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamada delta varyantı ile mücadele kapsamında uygulanacak teşvik programı ilan edildi. Biden konuşmasında tüm eyalet ve yerel yönetimlere, Amerikan Kurtarma Planı (American Rescue Plan) da dahil olmak üzere aldıkları fonu tam aşılanan herkes için kullanacaklarını açıkladı. Teşvik programı kapsamında aşı olanlara 100 dolar ödeme yapılacak.

Yunanistan 150 Euro Ödeyecek

Yunanistan'da 18 yaş ile 25 yaş arası gençlerin aşı olmaları durumunda 150 Euro hediye çeki alacaklarını bildirdi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis aşı olan gençlere sağlanacak hediye çekinin uçak ve feribot biletleri, otel rezervasyonları, müzik, tiyatro, arkeolojik alanlar gibi seyahat ve eğlence sektörü için geçerli olacağını bildirdi.

Sırbistan'da teşvik Ödeyecek

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic konuşmasında ay sonuna kadar aşı olan 16 yaş üzeri herkese 3.000 Dinarlık bir teşvik ödemesi yapılacağını açıkladı.

Gündem Haberleri