Askerlik Borçlanması İçin Banka Kredisi Çekebilir miyim?

Askerlik borçlanması için banka kredisi çekebilir miyim, yazımızda değindik. Sitemizi inceleyerek askerlik borçlanması için banka kredi uygulamalarından yararlanabilir; merak ettiğiniz tüm bilgilere pratik, rahat şekilde ulaşabilirsiniz.

Askerlik borçlanması için banka kredisi çekme hakkı sigortalı erkeklere kanunen tanımlanmış bir aktır. Bu haktan faydalanabilmeniz için öncelikle askerlik borçlarının ne kadar olduğunu belirlenmesi gerekir. Başvuru sırasında sizden istenen belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamanız gerekir. Hesaplanan borcu ödeyebilmeniz için durumunuz müsait değil ya da elinizde nakit yoksa askerlik borçlanması için banka kredisi çekebilirsiniz.

Askerlik Borçlanması İçin Banka Kredisi Çekilebilir mi?

Askerlik borçlanması için banka kredisi çekme işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bankalarla askerlik borçlanması dâhil olmak üzere Sosyal Güvenlik borçlanması için kredi verilmesi yönünde herhangi bir protokol imzalanmadığı için yapılmaz.    Askerlik borçlanması için banka kredisi çekme işlemi isteğe bağlı bir borçlanma halidir. Bir kişi borçlanma talebinde bulunmadan borç çıkaramaz. Borçlanma işleri banka kredisi ile emekli kapsamına girmez. Elinizde toplu bir nakit para yoksa öyle bir durumda en doğru hareket arkadaş, eş ve dosttan borç almanız olacaktır. Böyle bir çözüm bulamadıysanız askerlik borçlanması için banka kredisi çekme için bankalardan herhangi bir borç için alınan tüketici kredisine başvurabilirsiniz.

Askerlik Borçlanma Şartları Nelerdir? 

Askerlik borçlanması için herhangi bir kural şartı yoktur. Aktif sigortalı olma şartı aranmadan herhangi bir zamanda borçlanma talebinde bulunabilirsiniz. Askerlik şubesinden borçlanma izni alarak kimlik fotokopisinin yanı sıra askerlik borçlanması başvuru formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurabilir; son çalışma durumunuzla ilgili SGK kurumuna başvuru yapabilirsiniz. Askerlik borçlanması için başvuru formuna www.sgk.gov.tr adresine tıklayarak ulaşabilir,  formu doğru eksiksiz şekilde doldurarak, başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Elinde nakit parası olmayanların aklına “ askerlik başvurusu için banka kredisi çekebilir miyim?” sorusu gelebilir. Maalesef bu krediyi veren herhangi bir anlaşmalı banka bulunmamaktadır.

Askerlik Borçlanması Başvuru Yerleri Nelerdir? 

Askerlik borçlanması başvuru yerleri şunlardır:

  • En son çalıştığınız kurum 4K SSK kapsamında ise iş yerinizin bağlı olduğu SGK Güvenlik Kurumu’na,  Emekli Sandığı ise Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı Sıhhiye Ankara adresine
  • Bağ-kurlu iseniz dosyanızın yer aldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’na form ve belgeleri doğru eksiksiz şekilde göndererek askerlik borçlanması için banka kredisi çekme işlemlerini kolayca halledebilirsiniz.

Gündem Haberleri