Askerlik Süresi Uzayacak Mı? Herkesin Konuştuğu İddiaya Cevap Geldi!

Askerlik Kanunu'nda yeni düzenlemeleri içeren teklif 28 Ocak 2021'de TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Peki bu kanun teklifine göre askerlik süresi uzayacak mı? Askerlik süresi 18 ay mı olacak?

Askerlik Kanunu'nda yeni düzenlemeleri içeren teklif 28 Ocak 2021'de TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Peki bu kanun teklifine göre askerlik süresi uzayacak mı? Askerlik süresi 18 ay mı olacak?

Türkiye'de askerlik süresine dair son günlerde yaşanan karmaşaya açıklık getirildi. Askerlik Kanunu'nda düzenlemeyi öngören yasa teklifi içerisinde askerlik süresini uzatan bir madde var mı? Askerlik süresi uzayacak mı?



ASKERLİK SÜRESİ UZAYACAK İDDİASI!



TBMM Milli Savunma Komisyonu, 28 Ocak'ta yapılan görüşmede Askerlik Kanunu'nda bazı düzenlemeler yapılmasını kabul etti. Bu gelişmenin ardından ise fısıltı gazetesi aracılığı ile askerlik süresinin uzayacağına dair iddialar yayılmaya başladı. Kışlalarda şu anda vatani görevlerini yapmata olan askerler bu iddialarla büyük bir merak içerisine girdiler. Olası bir askerlik süresi uzatımında silah altındaki bu askerlerin askerlik süreleri uzayacak.



ZORUNLU ASKERLİK SÜRESİ UZAYACAK İDDİALARINA CEVAP GELDİ!



Özellikle sosyal medyada yayılan bu iddialara ilişkin bugün Milliyet Gazetesi'nden Seyfettin Ersöz imzalı bir haber yayınlandı. Bu habere göre güvenlik kaynakları askerlik süresine dair herhangi bir değişiklik yapılmayacağını ifadeettiler. Şu andaki mevcut askerlik süreleri uygulanmaya devam edilecek. Askerlik süresine dair olumlu veya olumsuz herhangi bir değişiklik yapılmayacak.



Askerlik süresine ilişkin herhangi bir çalışma veya düşünce olmadağını belirten güvenlik kaynakları oldukça yayılan iddiaları yalanladılar. Gerçeği yansıtmayan bu iddialardan özellikle şu anda vatani görevlerini yapmakta olan er veya erbaşların etkilenmemeleri gerektiği belirtildi.



2021 ZORUNLU ASKERLİK SÜRELERİ!



Türk Silahlı Kuvvetleri'nde zorunlu vatani görevini yapan er ve erbaşlar eğitim durumlarına bakılmaksızın 6 ay askerlik yapıyorlar. Yedek subay ve astsubayların ise askerlik hizmet süreleri 12 ay olarak uygulanıyor.



Emlak365.com

Gündem Haberleri