Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikimi Törenine Kaç Kişi Geldi, Resmi Katılım Sayısı Ne Kadar?

Bir fidanda benim kampanyası ile uzun süredir duyuruları yapılan Atatürk Havalimanı Fidan Dikimi ve İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını kutlama programı gerçekleştirildi. Törene kaç kişi katıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından büyük eleştirilere neden olan ve yıkımına karşı çıkılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesi için ilk fidan dikimi töreni bugün gerçekleştirildi. İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını kutlama programları kapsamında yapılan törende hem İstanbul'un fethi kutlandı hem de ilk fidan dikimi yapıldı.

Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile törene katılımın az olacağı iddiaları muhalefet tarafından gündeme taşınırken tören öncesinde yaşanan hareketlilik basın mensupları tarafından an be an takip edilmişti. Saat 16:00 itibari ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da alana gelmesi ile tören başladı.

ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ İSTANBUL'UN FETİH KUTLAMASI VE İLK FİDAN DİKİMİ TÖRENİNE KAÇ KİŞİ KATILDI?

Törenin yıkımı büyük tartışmalara neden olan Atatürk Havalimanı içerisinde yapılacak olması ve törende millet bahçesi projesi için ilk fidan dikiminin yapılacak olması hem muhalefetin hem de vatandaşların töreni dikkatli bir şekilde takip etmelerine neden olmuştu.

Özellikle de törene katılım sayısı merak konusu olmuştu. AK Parti'nin ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile oy oranının düştüğü ve eski görkemli günlerinde olduğu gibi kalabalık bir tören yapamayacağı, muhalif yazarlar tarafından gündeme getirilmişti.

Meydandan gelen ilk görüntülerde törenin son derece kalabalık olduğu ve büyük bir katılım sayısına ulaştığı görüldü.

Törene gelen vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtılırken meydan yukarıdan çekilen görüntülerde kırmızı - beyaz rengine büründü.

Törene resmi katılım sayısı ise henüz açıklanmadı. Ancak belirlenen alanın tamamen dolduğu ve bazı kişilerin dışarıda kaldığı görüntüler basın mensupları tarafından haber ajanslarına servis edildi. Törendeki resmi rakam açıklandığı anda haberimize eklenecektir.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Gündem Haberleri