Avrasya Tüneli Motosiklet Geçişine Açılıyor, Tarih Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tünelinin motosiklet geçişine açılacağı tarihi duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli motosiklet yasağına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakan İsmailoğlu, tünelin 1 Mayıs 2022 tarihinde motosiklet trafiğine açılacağını müjdeledi. Açıklamasında: "Avrasya Tünelini, Ramazan Bayramı öncesinde, 1 Mayıs itibarıyla motosiklet trafiğine açıyoruz" ifadelerini kullandı.

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?
Avrasya Tüneli geçiş ücretleri 1 Ocak 2022 tarihinde güncellendi. Tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için 79,50 TL olarak belirlenmişti. Gece tarifesinde ise ücretler %50 olarak yansıtılıyor. Otomobillerin gece tarifesinde geçiş ücreti 26,50 TL, minibüslerin ise 39,75 TL. 05.00 ile 23.59 saatleri arasında gün tarifesi, 00.00 ile 04.59 saatleri arasında ise gece tarifesi uygulanıyor.

AVRASYA TÜNELİ NE ZAMAN AÇILDI?
İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiren ve Göztepe ile Kazlıçeşme arasında ulaşımı 15 dakikaya indirecek Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016 yılında açıldı. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan katılmıştı. Açılış töreninden 1 Ocak 2017 tarihine kadar geçiş ücretinin 15 TL olacağı, şehit ailelerin yardım hesabına geçiş ücretini yatırılacağı açıklanmıştı.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ AVRASYA TÜNELİNİ NEDEN KULLANAMIYORDU?
Tünelin açılışından itibaren yalnızca hafif araçların kullanımına izin verileceği açıklanmıştı. Ağır taşıtlar, motosiklet, bisiklet ve yayaların tünelden faydalanamayacakları bilgisi verilmişti. Tünelin seyir ve güvenlik alt yapısının hafif araçlara uygun olarak tasarlanması nedeniyle motosiklet geçişine izin verilmiyordu.

Emlak365.Com

Gündem Haberleri