Avrupa Birliği Dağılıyor Mu? Fransa'da Frexit Sesleri Yükseliyor

Avrupa Birliği'nin en önemli üyeleri arasında yer alan Fransa'da beklenmedik gelişmeler yaşanmaya başlandı.

Avrupa Birliği'nin en önemli üyeleri arasında yer alan Fransa'da beklenmedik gelişmeler yaşanmaya başlandı. Koronavirüs salgın sürecinin ekonomik etkileri, sağlık alanında oluşan zor durum ve diğer etmenler Fransa'nın, AB üyeliğini sorgulamasına neden oldu.

Ülkede son dönemlerde gündem Fransa'nın Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmama konusunda izleyeceği politikalar. Peki İngiltere tarafından başlatılan Brexit süreci Fransa için Frexit olarak başlayacak mı? İşte ülke basınında yer alan o iddialar.

FRANSA AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN AYRILACAK MI?

Fransa'nın en çok okunan gazetelerinden birisi olan Le Figaro'da çok önemli bir yazı kaleme alındı. Le Figaro yazarı Laurent Herble son yazısında Fransa'nın Avrupa Birliği'nden çıkışına ilişkin bir makaleye yer verdi. Laurent Herble yazısında temel olarak Avrupa Birliği'nin koronavirüs ile mücadele sürecinde rolünü üstlenmediğini, Paris'in birlikten çıkabileceğini belirtti.

Yazı Başlığı: Avrupa Birliği'nde Sonun Başlangıcı

Le Figaro yazarı Laurent Herble yazısını “Avrupa Birliği’nde sonun başlangıcı mı?” başlığı ile yayımladı. Söz konusu yazıda koronavirüs salgın sürecinde yaşananlar üzerinde durulurken Avrupa Birliği'nin başarısız bir sınav verdiğini ve salgında yetersiz kaldığını söyledi. Fransa'nın İngiltere gibi Avrupa Birliği'nden ayrılabileceğini ifade eden yazar Herble Fransa'nın çıkışı için Frexit ifadesini kullandı.

Ekonomik Konularda Birlik Yetesiz Kaldı

Laurent Herble yazısında Avrupa Birliği'nin Covid-19 salgının ekonomik etkilerinde yetersiz kaldığını söyledi. Yazısının devamında AB'nin yapısına eleştiride bulunan Herble “Avrupa Birliği bizi mali, ekonomik veya tıbbi krizlerden koruyamadı. AB, bizi felç eden, dikkati dağıtan ve bizi korumak için hiçbir şey yapmayan ve uyumsuz bir bürokratik yapıdır” ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri