Avrupa Birliği'nden Kritik Türkiye Açıklaması! Görüşme Yapılacağı Duyuruldu!

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB- Türkiye ilişkilerine dair flaş açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB- Türkiye ilişkilerine dair flaş açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yapacağı görüşmeden ilişkiler açısından olumlu sonuçlar beklediğini söyledi.



AB'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI!



Avrupa Parlementosu Genel Kurulu'nda yapılan ortak dışişleri ve savunma politikası oturumunda konuşan Josep Borrell açıklamalarının bir kısmında Türkiye'ye yer verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile 21 Ocak'ta görüşeceklerini duyuran Borrell, “Kendisiyle çok uzun bir toplantı yapacağız. İkili ilişkilerde daha iyi bir zeminde buluşmak için her iki tarafı ortak bir noktaya getirmeye çalışacağız. Bu konuda oldukça umutluyum. Türkiye AB'nin stratejik ortağıdır.” dedi.



HER İKİ TARAF DA ÇABA GÖSTERMELİ!



10 Aralık'ta yapılan AB Liderler Zirvesi'nde alınan Türkiye kararına değinen Josep Borrell, “Liderler zirvesinde Türkiye ile daha iyi komşuluk yönünde bir karar çıkmıştı. Bunu sağlayabilmek için her iki tarafın da ortak bir çaba göstermesi gerekir. Tek tarafın gayretleriyle iyi komşuluk bir noktaya kadar yapılabilir.” ifadelerini kullandı.



Türkiye ile yakın geçmişe göre daha olumlu bir noktada olduklarını söyleyen Josep Borrell, “Geçtiğimiz yaz aylarında Türkiye ile yaşanan krizleri geride bıraktık. Şu anda ortam çok daha iyi bir durumda. Çavuşoğlu ile Ağustos ayında Malta'da görüşmüştüm. O görüşme 1 saat bile sürmemişti. Ancak bu görüşme çok daha uzun sürecek. Dinamikleri değiştirebilmenin gayretini göstereceğiz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri