Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Yaptırım Hakkında Yeni Kararı Reuters Duyurdu!

Reuters tarafından yayınlanan habere göre Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasına dair yeni bir karar alındı.

Reuters'in iddiasına göre AB'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde üst düzey görev yapan yöneticilerin kara listeye alınma planlarının dondurulduğu bildirildi.

AB'DEN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM HAKKINDA YENİ KARAR!

Fransa ve Yunanistan'ın girişimleri ile Türkiye'ye Libya ve Doğu Akdeniz politikaları nedeniyle yaptırım uygulanmasına dair Avrupa Birliği'ne bu ülkelerce yapılan baskılar sonuç vermedi. Reuters'e konuşan Avrupa Birliği'nden dört diplomat Türkiye hakkında verilen yeni kararı açıkladılar.

YUNANİSTAN VE FRANSA'NIN BASKILARI SONUÇ VERMEDİ!

Avrupa Birliği tarafından henüz resmi olarak açıklanmayan yeni karara göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndaki üst düzey yöneticilerin kara listeye alınma planları donduruldu. TPAO özellikle Doğu Akdeniz'de petrol araması yapması nedeniyle Yunanistan'ın ve Fransa'nın hedefi haline gelmişti.

LİDERLER ZİRVESİNDE YAPTIRIM ÖNERİLMİŞTİ

Aralık 2020'de yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Türkiye hakkında kısmi yaptırım kararı alınmıştı. Bu kararda isim belirtilmeden TPAO'nun üst düzey yöneticilerine Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz araması yapıldığı için “izinsiz sondaj faaliyetleri” gerekçesiyle varlıklarının dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi önerilmişti.

Türkiye'nin bu süreçte Avrupa Birliği ile kurduğu temaslar böylelikle sonuç vermiş oldu.

Emlak365.com

Gündem Haberleri