Avrupa'yı Kasıp Kavuruyordu, Türkiye'ye Doğru Yola Çıktı! Termometre Patlatan Gölgede 45 Derece Sıcak Hava Dalgası Nefes Aldırmayacak

Avrupa'da sıcak hava dalgası hayatı felç etmeye devam ederken çok kritik Türkiye uyarısı geldi! Kavurucu yaz sıcakları ne zaman başlayacak, Türkiye'ye gelecek mi?

Tüm dünya büyük bir küresel iklim felaketi ile karşı karşıya kalırken Türkiye yaşanan değişimlerden en çok etkilenen ülkelerin başında yer almıştı. Son dönemde ülkemizi vuran çok sayıda doğal felaket sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı unvanı değiştirilmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yola devam etme kararı alınmıştı. 

Bu sene Türkiye Temmuz ayının ortasına gelinmesine rağmen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kalırken Avrupa'da hayatı felç eden aşırı sıcak hava dalgasının Türkiye'ye doğru yola çıktığı ilan edildi. Türkiye'de orman yangınları ve yaşlılar ile çocukların can güvenliği için önlemler alınması gerektiği duyuruldu. 

KAVURUCU YAZ SICAKLARI NE ZAMAN TÜRKİYE'YE GELECEK?

Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde bu sene deyim yerindeyse yaza hasret kalınırken yeni sıcak hava dalgasının ülkemize doğru yola çıktığı açıklandı. Hava sıcaklıkları büyük bir hızla yükselecek uyarısı yapılırken bazı illerimizde havanın bir anda 45 dereceyi görebileceği belirtiliyor. 

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE HAVA DURUMU NASIL, YAZ SICAKLARI NE ZAMAN GELECEK?

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde yükselişe geçeği belirtilirken önümüzdeki cuma ve cumartesi günü için değerlendirmede bulunan NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, havaların ısınacağını belirterek ''İstanbul'da yaz bu zamana kadar iyi seyretti, aşırı sıcaklar olmadı. Serin esen rüzgar vardı. Ancak cuma cumartesi günü 34-35’lere doğru bir yükselme olacak'' değerlendirmesinde bulundu. 

Yurdun Karadeniz bölgesi yine yağışlı ve serin havanın etkisi altında kalırken yeni sıcak hava dalgası yurda Ege Bölgesi'nden giriş yapacak. Batı illerinde etkisini arttıracak sıcak hava dalgası yavaş yavaş yurdun genelinde kendisini hissettirecek. İlk olarak Ege Bölgesinde hava sıcaklıkları 40-45 derece olarak kendisini gösterecek. Sıcak hava dalgasından önce yurt genelinde sert rüzgarlar ve yer yer bazı bölgelerde fırtına etkili olacak. 

Gündem Haberleri