Ayçiçek Yağında Gramaj Oyunu! 5 Litre Diye Aldı Daha Az Çıktı

Artan fiyatları ile vatandaşların en çok dile getirdiği ürünlerden biri olan ayçiçek yağında şimdi de gramaj oyunu ortaya çıktı. Bazı markalar 5 litre yağ ile aynı boyutta ancak daha az yağ satıyorlar

Vatandaşların uzun zamandır fiyatına en fazla tepki gösterdiği ürünlerin başında ayçiçek yağı geliyor. Bir dönem hızla fiyatı yükselen ayçiçek yağında son dönemlerde ise bazı yeni uygulamalar görülmeye başlandı.

5 LİTRE DİYE ALTI DAHA AZ ÇIKTI

Bir vatandaş geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu market alışverişinde 69.95 TL'ye yağ aldı. Yağın ambalajı nedeniyle yağı 5 litre diye alan vatandaş eve gelip aldığı ürünleri kontrol ettiğinde yağın 4.5 litre olduğunu gördü. Yaşadığı sorunu yetkililere anlatan vatandaş ilgili kurumların denetimlerini artırmasını istedi.

Konunun gündeme gelmesinin ardından ise Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Yenisafak'ta yer alan habere göre; Aydın Ağaoğlu 2021 yılının Nisan ayında uygulamaya giren bir yönetmeliği hatırlattı. Konuya dair açıklamasında Ağaoğlu çıkarılan yasa ile gramaj değişikliğinin belli edilmeden mevcut ambalajların kullanılmasının aldatıcı ticari uygulama kapsamına alındığını vurguladı.

Yönetmelik kapsamında uygulanan cezalar hakkında da bilgi veren Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu gramajlara dair detayların paketler üzerinde belirtilmemesi durumunda 11.500 TL'den 115.000 TL'ye kadar ceza kesildiğini söyledi.

Vatandaşlar Ne Yapacak?

Vatandaşlar böyle bir durumla karşılaşmaları durumunda ürünün fotoğrafını çekip bakanlığın mobil tüketici uygulaması üzerinden şikayette bulunabilirler.

Gündem Haberleri