Aydın Nazilli'de patlama! 7 kişi hayatını kaybetti!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi. Bu patlama neticesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği, bazı vatandaşların ise yaralandığı bildirildi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranda patlama meydana geldiği bildirildi. İlçede Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde bulunan 2 katlı restoranın mutfak bölümünde gerçekleşen patlama adeta felaketle neticelendi. Bugün saat 15:15’te gerçekleşen patlamanın gaz sıkışması nedeniyle olduğu belirtildi. Çok şiddetli bir şekilde meydana gelen patlama ile beraber yangın da çıktı.

RESTORANDA PATLAMANIN FATURASI AĞIR OLDU

Aydın Nazilli’de oldukça merkezi bir yerde bulunan restoranda gerçekleşen patlama vatandaşlarda büyük bir paniğe neden oldu. Çok şiddetli bir sesin ardından restoranda yangın da çıkınca vatandaşlar durumu yetkili birimlere ihbar ettiler. Bu ihbarların ardından olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri olay yerine gelir gelmez çıkan yangını söndürmek için müdahale ettiler. Yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangının söndürülmesinin ardından sağlık ekipleri restoranda gerçekleşen patlamadan etkilenen vatandaşlara müdahale ettiler. Bu müdahaleler sırasında sağlık ekipleri 7 kişinin olay yerinde patlama neticesinde hayatlarını kaybettiklerini tespit etti. Yaralı vatandaşlar ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldılar. Yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğu bildirilirken toplam yaralı sayısı 5 kişi olduğu belirtildi.

TÜP DEĞİŞİMİ SIRASINDA PATLAMA OLDU!

Patlamaya ilişkin Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından kısa bir bilgilendirme açıklaması yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy’un verdiği bilgilere göre patlama restoranın mutfak bölümünde tüp değişimi sırasında meydana geldi. Patlamanın meydana gelmesiyle restoranın ikinci katında bulunan 2 kişinin pencereden atladıkları bilgisi verildi. Vali Hüseyin Aksoy ekiplerin çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

ADALET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI!

Aydın Nazilli’de restoranda meydana gelen patlamanın ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir açıklama yaparak, “Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı gerçekleşen patlama hakkında soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Olay en ince ayrıntısına kadar soruşturulacaktır. Patlamaya neden olduğu iddia edilen kişi gözaltına alınmıştır. Rabbimiz insanımıza ve ülkemize böyle acı olayları bir daha yaşatmasın” dedi.

Gündem Haberleri