Aynı İlde Hem Bahar Hem Kış Yaşanıyor

Ülkemizde Ocak ayının sonlarına yaklaşılmasına karşın sıcaklıklar mevsim normallerinin hayli üzerinde seyrediyor. Hava durumunda yaşanan bu durum Tokat'ta oldukça ilginç bir manzara oluştu. Şehir merkezinde bahar havası yaşanırken Başçiftlik ilçesinde ise soğuktan şelale dahi dondu.

Türkiye'de kış aylarına girilmiş olmasına karşın hava sıcaklıkları mevsim normallerinin hayli üzerinde seyrediyor. Bu durum Tokat'ta da oldukça ilginç görüntülerin oluşmasına neden oldu. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar bahardan kalma havanın keyfini çıkarırken, Başçiftlik ilçesinde ise dondurucu soğuk şelalenin buz tutmasına neden oldu.

Tokat merkezde yaşayan vatandaşlar, bugün yüzünü gösteren güneşle beraber yüksele hava sıcaklığı ile adeta bir bahar havası yaşadı. İl merkezine sadece 85 kilometre uzakta bulunan Başçiftlik ilçesinde ise dondurucu soğuk etkiliydi. Bu ilginç durum yaz aylarında oldukça güçlü akan bir şelalenin dahi donmasına neden oldu.

Merkezde Vatandaşlar Kendini Parklara Attı

Tokat'ın merkezinde Türkiye'nin genelinde olduğu gibi hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Gündüz 15 dereceyi bulan hava sıcaklığını ve güneşi gören vatandaşlar, Ocak ayında bahar mevsimini yaşamanın keyfini çıkardı. Parklar ve bahçelere akın eden vatandaşlar güneşli havayı değerlendirdi.

Tokatlı vatandaşlar bu durumun daha önce yaşanmamış bir durum olduğunu söylerken, geceleri soğuk olsa da yıllardır Tokat'ta gündüzleri bu kadar sıcak bir havayla karşılaşmadıklarını ifade ediyor. 

85 KM Uzakta Dondurucu Soğuk

Şehir merkezinde 15 derece sıcaklıkta vatandaşlar bahar keyfi yaşarken, merkezden sadece 85 kilometre uzakta bulunan Başçiftlik ilçesinde ise durum tam tersi. Deniz seviyesinden 1450 metre yükseklikte yer alan Başçiftlik ilçesinde bulunan bir şelalenin kısmen donmuş görüntüsü basına yansıdı. Aynı şehirde hem bahar havası hem de şelaleyi donduracak bir soğuğun yaşanması şaşkınlıkla karşılandı. 

1 Hafta Daha Sıcak Hava Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yayınlanan son tahminlere bakıldığında Türkiye genelinde en az 1 hafta daha mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları yaşanacak. Türkiye'nin neredeyse tamamında gündüz sıcaklıkları 0 derecenin altına düşmeyecek. Özellikle kıyı kesimlerde hava sıcaklığı 20 dereceye kadar yükselecek.

Ocak ayının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde özellikle çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımız artık kar görmek istiyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son tahminlere göre 1 haftalık süreçte yurdun genelinde kar yağışı beklenmiyor. 

Bugünlerde lodosun etkili olduğu Ege ve Marmara bölgelerinde yağış beklense de söz konusu yağışlar yağmur şeklinde düşecek.

Gündem Haberleri