Azerbaycan, Ermenistan Ordusunun 1,2 Milyar Dolarlık Askeri Gücünü İmha Etti! Ermenistan Ordusu İle Azerbaycan Ordusu Karşılaştırması!

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrasında başlayan Karabağ çatışmalarında Ermenistan ordusu ağır kayıplar verdi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı sonrasında başlayan Karabağ çatışmalarında Ermenistan ordusu ağır kayıplar verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre Ermenistan'a ait 1,2 milyar dolarlık askeri teçhizat ve mühimmat imha edildi. Azerbaycan ordusu Karabağ'daki Ermenistan işgaline son vermek için ilerleyişini sürdürüyor.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Karabağ'da meydana gelen çatışmaların bilançoları çıkmaya başladı. Ermenistan'ın Azerbaycan toprağı olan karabağ'ı işgal etmesi ve üzerine de Azerbaycan topraklarına saldırı düzenlemesi ile başlayan çatışmalarda Ermenistan ordusu çok büyük kayıplar verdi.



Azerbaycan Savunmka Bakanlığı tarafından Ermenistan ordusuna verdirilen kayıplan açıklandı. Buna göre Ermenistan ordusu 6 günlük çatışmada 1,2 milyar dolar değerinde mühimmat ve askeri teçhizat kaybetti. Bunların tamamı Azerbaycan ordusu tarafından imha edildi.



ERMENİSTAN ORDUSU İLE AZERBAYCAN ORDUSU KARŞILAŞTIRMASI



Karabağ'da şiddetli şekilde çatışmalar devam ederken Ermenistan'ın ve Azerbaycan'ın askeri varlıkları üzerine araştırmalar da yoğunlaştı. Bu araştırmalar sonucunda her iki ülkenin de askeri gücü ortaya çıktı. Buna göre Ermenistan ordusunun 51.580 aktif personeli bulunuyor. Buna karşın Azerbaycan ordusunda 66.950 Aktif personel yer alıyor. Ermenistan'ın 165 tankı olduğu belirtilerken Azerbaycan'ın tank sayısı ise 220 olarak açıklandı. Ermenistan ordusu 460 zırhlı araca sahipken Azerbaycan ordusunda 595 zırhlı aracın mevcut olduğu bildirildi. Ermenistan'ın 18 savaş jeti, 15 saldırı uçağı, 16 helikopteri olduğu açıklandı. Azerbaycan'ın ise 37 savaş jeti, 15 saldırı uçağı ve 15 helikopteri bulunuyor.



AZERBAYCAN KALEM KALEM ERMENİSTAN'IN KAYIPLARINI AÇIKLADI!



Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Ermenistan ordusuna verdirilen zararlar kalem kalem açıklandı. Buna göre Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusuna ait 230 tank ve zırhlı aracı, 250 topçu bataryasını – roketatar – havanı, 38 hava savunma sistemini, 10 komuta kontrol ve komuta gözlem noktasını, 7 mühimmat deposunu, 130 aracı ve bir adet S-300 uçaksavar füze sistemini imha etti.



Emlak365.com


Gündem Haberleri