Babalar Gününde kargo gelir mi, Pazar günü kargolar çalışıyor mu?

Babalar Günü için sayılı günler kala hediyesini son dakikaya bırakan kişiler Babalar Günü'nde kargolar açık mı, kargom gelir mi merak ediyor. İşte yanıtı.

Babalar Günü bu yıl 19 Haziran 2022 gününe denk geliyor. Babasına aldığı hediye ile sürpriz yapmak isteyen kişiler, Babalar Günü'nde kargoların çalışıp çalışmadığını merak ediyor.

Mayıs ayında Anneler Günü'nün kutlanması ardından Haziran ayının üçüncü pazar günü de Babalar Günü kutlanıyor. Bu özel günde babasına ya da baba gibi gördükleri kişilere hediye alanlar, yapacakları sürpriz ile keyifli bir gün geçirecekler.

Babalar günü ne zaman, kargom gelir mi?

Babalar Günü bu yıl 19 Haziran 2022 Pazar gününe denk geliyor. Babalar Günü nedeniyle birçok mağaza ve e-ticaret siteleri çeşitli kampanyalar düzenledi. Babasına aldığı hediye ile sürpriz yapmak isteyen kişiler ise hediyesinin tam da Pazar gününe yetişmesini istiyor.

Kargo firmaları normal şartlarda Pazar günü mesai yapmıyor. Bu nedenle de genel kargo şirketleri Pazar günü teslimat yapmayacak. Ancak çalışma saatleri farklı olan bazı kargo firmaları, Babalar Günü'nde de teslimat yapmaya devam edecekler. Sipariş verdiğiniz kargo şirketinin iletişim numarasını arayarak Pazar günü çalışıp çalışmadıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Babalar günü hediyesi ne alınır?

Babalar Günü'nde babaların ilgi alanına göre alınabilecek birçok hediye çeşidi bulunmaktadır. Genel olarak en çok alınan hediyeler gömlek, kravat, kol düğmesi, parfüm, cüzdan, tıraş makinesi, isme özel ürünler, saat, telefon gibi ürünler oluyor.

Babalar Günü ilk ne zaman kutlandı?

ABD'de bir savaş gazisinin kızı, Anneler Günü'nün kutlandığı gibi Babalar Günü'nün de kutlanması gerektiğini düşünerek babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü olarak ilan edilmesi için çalışmalar yürütmüş ancak çalışmalar o güne yetişmediği için haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu nedenle 19 Haziran 1910 yılından bu yana her Haziran ayının üçüncü pazar gününde Babalar Günü kutlanmaktadır.

Gündem Haberleri