Dünya genelinde sevilen suşi, çiğ balıktan yapılırken içerisinde pirinç ve yosun yoğunluklu olarak bulunuyor. Genellikle güvenli olsada içlerinden büyüyen antibiyotiklere dirençli bakteriler bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için sağlık açısından tehlike arz eder.
Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Dr. Hyejeong Lee, yeterli işlemden geçmeyen deniz ürünlerindeki farklı Aeromonas bakterleri üzerinden araştırmalar yaptı. Isıl işlem ya da diğer antibakteriyel yöntemlerin kullanılmaması durumunda bakterilerin artış göstermesiyle yüksek olma riskleri tehlike oluşturur. Deniz ürünlerinin hafif şekilde işlenmesinin Aeromonas bakterilerinin büyümesinin engelleyeceğinin garantisi söz konusu değildir. Bu durumda suşi, sashimi ve soğuk tütsülenmiş balıkların işlenmesi, bakteri üremesinin önlenmesinde yetersiz hale gelir.
VİTAMİN, MİNERAL ve KALSİYUM KAYNAĞI
Suşiyi bir tutmak için tercih edilen deniz yosunu türü. Kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, vitamin ve A, C ve E vitaminleri de dahil olurken içerisinde besinleri barındırır. Ana malzeme olan balık iyi bir protein olurken iyot, çoklu vitamin ve mineral kaynağıdır. Omega-3 yağlarını içerirken bu yağlar ise kalp hastalıklarına iyi gelir.