Bahar Öncesi Son Kış: Meteoroloji 20 İlde Alarm Verdi! Sağanak Yağış, Sel, Fırtına, Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM 28 Mart 2022 Pazartesi günü haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Bugün hava nasıl, yağmur var mı, kar yağacak mı, havalar ne zaman ısınacak, bahar gelecek?

Son derece sert ve soğuk geçen kış mevsiminin ardından Nisan ayına sayılı günler kala vatandaşlar "bahar ne zaman gelecek, havalar ne zaman ısınacak?" sorularına yanıt aramaya başlamıştı. Süreçte beklenen açıklama Meteoroloji Genel Müdürlüğü MGM tarafından yapıldı. Haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlayan Meteoroloji 20 ile yağış uyarısı yaparken kar yağacak iller de açıklandı.

Bahardan önceki son yağışlı ve soğuk hava dalgası için alarm verilen iller açıklanırken havaların ısınacağı tarihte belli oldu. Bu hafta hava nasıl olacak, kar yağacak mı, hangi illerde kar yağışı bekleniyor, bugün hava nasıl, yağış var mı, yağmur yağacak mı?

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU! 28 MART PAZARTESİ BUGÜN HAVA NASIL?

Haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 20 il için sarı alarm verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapor ile Rize ve Artvin Çevrelerinde etkili sağanak yağış alarmı verilirken sel ve ani su baskınlarına karşı önlem alınması istendi. Trabzon, Artvin, ve Rize Kıyıları için fırtına alarmı verilirken Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski için uyarı yapıldı.

MGM MÜJDEYİ VERDİ: BAHAR NE ZAMAN GELECEK, HAVALAR HANGİ TARİHTE ISINACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan açıklamada hava sıcaklıklarının artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı, hafta ortasından itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği açıklandı. Bahar öncesi son soğuk hava dalgası olarak değerlendirilen yağışların ardından yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtiliyor.

Gündem Haberleri