Bahar Ortasında Kara Kış! Sıcaklık 15 Derece Birden Düşecek, Nisan'da Kar Yağacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü beklenen haftalık hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Nisan'da kar yağar mı 2022, bahar geldi mi, havalar soğuyacak mı, ne zaman tekrar ısınacak, yaz gelecek?

İklim değişikliği etkisi ile yaşanan hava olayları insanları şaşkına çevirmeye devam ediyor. Güneşin yüzünü göstermesi ile ağaçlar çiçek açmaya başlarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı hava durumu tahmin raporu ile şaşkına çevirdi.

Önümüzdeki hafta boyunca yurt geneli yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken Nisan ayında Türkiye adeta kara kış yaşayacak. Hava sıcaklıkları bazı illerde 15 derece birden düşerken aniden düşen sıcaklık nedeni ile kar yağışı görülecek.

NİSAN'DA KAR YAĞAR MI 2022, NİSAN AYINDA KAR MI YAĞACAK?

Evet, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni haftanın hava durumu tahmin raporu ile Nisan ayında kar yağabilir uyarısı yapıldı. 11 Nisan 2022 Pazartesi günü yurt geneli yoğun yağışlı yeni bir hava dalgasının etkisi altına girerken Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası kışı geri getirecek.

Balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgasının etkisi ile yurtta kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıkları 9 ila 15 derece düşecek. Yurt geneli yoğun yağışlı hava dalgasının etkisi altına girerken Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun yükseklerinde yağışların kar olarak görülebileceği belirtildi.

Salı günü pek çok ilde meteoroloji genel müdürlüğü tarafından kar yağışı beklendiği açıklanırken yağışların karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği, yüksek kesimlerde ise zirai don ve etkili kar yağışı beklendiği ilan edildi. Cuma ve Cumartesi günü yağışlar sona ererken Pazar günü ise yurda batı bölgelerden yeni bir yağışlı hava dalgasının gireceği ilan edildi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri