Baharda Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı! Bazı İllerde Çok Kuvvetli Olacak

Mart ayı birlikte vatandaşlar bahar aylarının girmeye başladığını ve havaların ısınmasını bekliyorlar.

Mart ayı birlikte vatandaşlar bahar aylarının girmeye başladığını ve havaların ısınmasını bekliyorlar. Ancak yurdun önemli bir bölümü yeni hafta içerisinde yağışlı hava dalgası içerisine girecek. Bazı illerde yağışlar karla karışık yağmur, bazı illerde kar bazı illerde ise kuvvetli kar yağışı şeklinde olacak.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilan ettiği son hava tahmin raporunda ülke geneli için parçalı ve çok bulutlu ifadelerini kullandı. Ancak önüğmüzdeki günlerde Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı bölgeleri ile Van, Muş, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinde yağış bekleniyor.

Yağışların yer yer yağmur olmaıs öngörülürken kar yağışı da tahminlerde yer alıyor. Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Eskişehir, Malatya, Van, Bitlis ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı duyurusunda ayrıca yağışların; Osmaniye ve Rize çevreleri ile Hatay ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetii olmasını bekleniyor.

Çığ Uyarısı

Meteorloji duyurusunda ayrıca sis, pusu ve çığ tehlikesine karşı uyardı. Kurum iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don, sis ve pusu beklendiğini bildirdi. Bunun yanında Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmakta. Ayrıca hafta genelinde özellikle yağış beklenen şehirlerde hava sıcaklıklarının 2 derece ile 8 derece arasında düşmesi bekleniyor.



Kuvvetli Yağışa Karşı Uyarılan Şehirler

Önümüzdeki hafta içerisinde yağışların Osmaniye ve Rize çevreleri ile Hatay ve Artvin'in kıyı bölgelerinde oldukça etkili olabileceği vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Gündem Haberleri