Baharı Beklerken Meteoroloji Alarm Üzerine Alarm Verdi! 27 İl İçin Kuvvetli Kar Yağışı, Sağanak Yağış, Sel, Çığ Uyarısı

Bahar ne zaman gelecek 2022 sorusuna yanıt arayan vatandaşa kötü haber geldi. 28 Mart 2022 Pazartesi günü hava nasıl olacak, kar yağışı var mı, yağmur yağacak mı, havalar ne zaman ısınacak?

Bu sene son derece sert geçen kış mevsimi nedeni ile vatandaş baharın gelişini daha büyük bir heyecanla beklerken yağışlı ve soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde de soğuk ve yağışlı hava dalgası etkisini yurt genelinde sürdürmeye devam edecek.

Yurdun büyük bir bölümü yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altında kalmaya devam ederken yağışlar kıyı kesimlerde sağanak yağmur, iç ve doğu kesimlerde ise kar yağışı şeklinde görülecek. Karların erimeye başlaması ile beraber çığ tehlikesi de artacak.

BAHAR NE ZAMAN GELECEK, HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK NİSAN 2022?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük ve haftalık hava durumu tahmin raporuna göre yurt genelinde Pazartesi günü yoğun ve soğuk hava etkisini gösterirken hafta sonuna doğru ise sıcaklıklar artmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 27 il için "Meydana gelebilecek sel, su baskını, kıyı kesimlerde yıldırım ve dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" diyerek peş peşe uyarılarda bulundu.

PAZARTESİ HAVA NASIL OLACAK, YAĞMUR, SAĞANAK YAĞIŞ VAR MI?

Pazartesi gününden itibaren Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgası etkisi altına girerken yağışlar yurda batı kesimden giriş yapacak. Kıyı kesimler sağanak yağış etkisi altında kalırken yurdun doğu bölümünde ise parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Çarşamba günü ise yağışlar yurdun doğu kesimlerine doğru kayarken Perşembe günü ise yurt genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak, hava sıcaklıkları artmaya başlayacak.

Gündem Haberleri