Bahçeli'den Akşener'in seçim mesajına yanıt geldi!

Yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulunan Meral Akşener'in ifadelerine Devlet Bahçeli tarafından yanıt geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Gelin tüm siyasi partiler yerel seçimlere ayrı ayrı girelim!" şeklinde çağrıda bulunmuştu.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Konu ile ilgili Bahçeli tarafından "Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın doğasına ve duruşuna müzahir siyasetiyle nasıl mücadele etmişse, aynısıyla 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde de ilkeli ve işbirliğini esas alan tavrını gösterecektir. 'Ayrı ayrı seçime girme' çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda işbirliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır." şeklinde yanıt verdi.

CUMHUR İTTİFAKI İLE YOLA DEVAM EDİLECEĞİNİ AÇIKLADI!

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı'nda yer alan Bahçeli bu konuya ilişkin de "Pusulasının millet olduğunu iddia eden bir partinin zilletle yollarını tam olarak ayırması, hiçbir tereddüt ve tenakuza düşmeden bunu kamuoyuyla paylaşması ahlaki bir yükümlülüktür. Cumhur İttifakı’nın tüm bileşenleri 31 Mart 2024 seçimlerine heves ve heyecan içinde hazırlanacak, ortak akıl ve anlayış içinde işbirliğini sürdürecektir. Yerel yönetimlere düşen zillet gölgesi cumhurun aydınlık siyasetiyle kaldırılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri