Bahçeli'nin NATO Çıkışına İlişkin Açıklamalar Peş Peşe Geliyor! Bülent Arınç da Dahil Oldu

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine için tartışmalar devam ediyor. MHP Lideri Bahçeli'nin NATO çıkışına Kılıçdaroğlu'nun ardından Bülent Arınç'tan da açıklama geldi.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmek için başlattığı sürece ilişkin tartışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NATO'dan ayrılmanın alternatif bir gündem olabileceğini söylemişti. Bahçeli'nin NATO çıkışına önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra da eski TBMM Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'tan açıklama geldi.

İLK AÇIKLAMA KILIÇDAROĞLU'NDAN GELDİ

Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada: "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya dahil edilmesi durumunda Ankara kriterleri anında işleme koyulmalıdır. NATO'dan ayrılmak bile alternatif olarak gündeme alınmalıdır" diyen Bahçeli'nin açıklamaları siyaset gündemine oturdu. İlk açıklama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin önerisine ilişkin NATO'nun Türkiye için gerekli olduğunu söyleyerek: "ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis'e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kâğıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz." diyerek yanıt verdi.

TARTIŞMALARA BÜLENT ARINÇ DA DAHİL OLDU

Bahçeli'nin NATO çıkışına ilişkin bir açıklama da eski TBMM Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç'tan geldi. Bahçeli'nin açıklamalarının değerlendirilebilecek bir şey olmadığını söyleyen Arınç, Türkiye'de hukukun kırık dökük de olsa var olduğunu, adaletin yıpranmış da olsa var olduğunu söyleyerek bu siyaset tarzına çok alışık olmadığını bu nedenle Bahçeli'nin sözlerini tartışmak isteyenlerin rahatlıkla tartışabileceğini söyledi.

Gündem Haberleri