Bakan Açıkladı! 2021'de 462 Yeni Proje Var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 18 yıldır Türkiye’nin ulaşım ve altyapı yatırımlarına devam ettiğini ve stratejik planlamalar ile kısa, orta ve uzun vadelerde gelişmiş ülkeler arasına girebileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 18 yıldır Türkiye’nin ulaşım ve altyapı yatırımlarına devam ettiğini ve stratejik planlamalar ile kısa, orta ve uzun vadelerde gelişmiş ülkeler arasına girebileceğini söyledi. Bakanlığın bütçesinin yatırımlar için kullanılacağının altını çizen Karaismailoğlu, 2021 yılı için bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarını kapsayan 462 proje olduğunu belirtti.

Proje tutarlarının 715,5 milyar lira olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, haberleşme, ulaştırma ve altyapı yatırımların uygulanmasında kararlı olunduğunu vurguladı. Son 10 yılda Türkiye’de gerçekleştirilen projelere dikkat çeken Karaismailoğlu, mega projelerin dünyada gerçekleştirilen projeler arasında üst sıralarda bulunduğunu ifade etti.

Türkiye Ekonomiyi Destekleyen Nitelikli Projeleri İle Üst Sıralarda Dikkat Çekiyor

Yapılacak olan yatırımların bakanlığın bütçesinden karşılanacağını belirten Karaismailoğlu, Türkiye’nin İstanbul Havalimanı ile hava yolu taşımacılığı sektöründe önemi bir başarıya imza attığını ve salgın dönemine rağmen ekonomiye büyük katkı sağladığını belirtti. Türkiye’nin dünya genelinde gerçekleştirilen mega projeler arasında dikkat çekici bir yeri olduğunu ifade eden Karaismailoğlu Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren Hatları ve Ankara- Niğde Akıllı Karayolu projesi ile dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığına açıklamalarında yer verdi.

Ekonominin desteklenmesi için nitelikli birçok projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde hayata geçirildiğine dikkat çekti. Karaismailoğlu 10 yıldır süregelen projelerin bugünkü ekonomik ihtiyaçları karşılarken, geleceğe yönelik bir yatırım olduğu değerlendirmesini yaptı. Uzun dönemli proje yapılmasının önemini vurgulayan Karaismailoğlu, ekonomik büyüme altyapısının bugünden kurulması gerektiğini böylece orta ve uzun dönemli hedeflerin karşılanacağını sözlerine ekledi.

Gelecek Nesiller İçin Yatırımlar Büyük Önem Taşıyor

Ulaşım ve haberleşme alanlarına yönelik yatırımların devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, 2021 yılında bağlı ve ilgili kuruşların başlangıç ödeneklerinin 44,8 milyar liraya yükseltildiğini açıkladı. Yatırımlar için ayrılan bütçenin verimli kullanılmasının gelecek nesiller için önemli olduğunu ifade etti.

Gündem Haberleri