Bakan Akar deprem sonrası ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı!

Kahramanmaraş depremi ile 11 ilde büyük hasar ve yıkım oluşurken bölgede yaşayan Suriyelilerin sürekli olarak yaşanan artçı sarsıntılar sonrasında ülkelerine geri dönüşünde artış yaşandı.

Türkiye 6 Şubat sabahı Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki depremle güne uyanmıştı. Yaşanan deprem asrın felaketi olarak isimlendirilirken 11 ilde büyük yıkım yaşanmış, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilinin yanı sıra deprem Malatya, Adıyaman, Hatay ve Gaziantep illerinde nerede ise sağlam bina bırakmamıştı. 

Yaşanan depremin ardından çok sayıda bina çökerken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği esnada yaşanan 7.6 şiddetindeki ikinci deprem ile ilk depremde hasar alan ancak yıkılmayan binalarda çökmüş can kayıpları artmıştı. Deprem bölgesi ilan edilen 11 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken deprem fırtınası ile süren artçı sarsıntılar bölgeden kaçışı hızlandırmıştı. 

DEPREM BÖLGESİNDEN TAHLİYE EDİLEN SURİYELİ SAYISI AÇIKLANDI! ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİLER KAÇ KİŞİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaşanan deprem sonrası Suriye'den Türkiye'ye yönelik olarak yoğun göç yaşandığı haberlerini yalanlayarak “Bu kesinlikle doğru değil. Hudutta yaptığımız incelemelerde, askeri ve sivil erkanla yaptığımız görüşmelerde, sınır hattımızdaki askeri birliklerimizde yaptığımız denetlemelerde ve hudut kapılarında yaptığımız görüşmelerde yoğun bir şekilde konuyu görüştük.

  Kesinlikle bu iddialar gerçek dışı. Türkiye’de yaşayan Suriyeli vatandaşlar evlerini ve yakınlarını kaybetmeleri nedeniyle kendi topraklarına dönüyor. Tek yönlü olarak Türkiye’den Suriye’ye doğru evlerine ve topraklarına dönen Suriyeli vatandaşlar var. Şu anda bu rakamın 20 bini geçtiğini takip ediyoruz" diyerek 20 binden fazla Suriyelinin ülkelerine döndüklerini açıkladı. 

Gündem Haberleri