Bakan Akar'dan asker kışladan geç çıkarıldı iddialarına yanıt!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından askerlerin deprem bölgelerine geç gönderildiği iddialarına yanıt verdi!

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından askerin kışladan geç çıktığı iddia edilmişti. Gelen bu iddiaların ardından da bugün gelen son dakika açıklama ile birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iddialara yanıt verdi. 

İYİ NİYETLE İZAH EDİLEMEZ! 

Konu hakkında gelen iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bakan Akar, "Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren seferber olmuş, milletinin yanına koşmuştur. Resmi kayıtlar ve bunlar arasında ordumuzun tarihçesi olan ceridelerdeki gerçekler var. Gerçekleri yansıtmayan bu yanlı iddialar iyi niyetle izah edilemez" şeklinde yaptığı açıklamalar ile sahada askerin ilk andan bu yana yaptığını açıkladı. 

ACİL DURUM KRİZ MERKEZİ TEŞKİL EDİLDİ! 

Yapışması gereken ne varsa yapıldığından bahseden Bakan Akar, depremin yaşandığı andan itibaren "Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ilk deprem saat 04.17'de gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığının yanı sıra Genelkurmay, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin harekat merkezleri süratle yapılması gerekenleri yaparak saat 04.30’da birliklerden rapor istedi. Aynı saatte Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Tugay Komutanlığına 'hazır ol' emri verildi. Saat 04.50'de 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak görevinin başındaydı ve birliklerden durum raporu almaya başladı. Saat 05.00'te Bakanlığımız bünyesinde Afet Acil Durum Kriz Merkezi teşkil edildi. Eş zamanlı olarak kriz merkezleri Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıklarında da çalışmaya başladı." ifadeleri ile askeriyenin depremin yaşanmasının hemen ardınsan sahada yer adlığından bahsetti. 

Bunların yanı sıra da dev nakliye araçlarının 07.30'da hazır bir şekilde beklediğinden bahsederken, saat 10.00'da Hatay'da 8'inci Komando Tugayı'nın arama-kurtarma çalışmalarından bahsedildi. 

Gündem Haberleri