Bakan Kacır'dan vergisiz telefon ve ücretsiz internet açıklaması geldi!

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısında yakın zamanda detaylarının açıklanacağı söylenen vergisiz telefon hakkında bakandan açıklama geldi.

Dün toplamda 4 saat süren kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sonra canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda bir süredir üniversite öğrencileri tarafından da merak edilen vergisiz telefon ve ücretsiz internet hakkındaki gelişmelerden bahsetti.

ERDOĞAN AÇIKLADI!

Yapılan konuşmada gençlerin beklediği bu gelişme hakkında “Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözlerin ülkemizin ve küresel ekonominin şartların da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yükseköğretimde okuyan öğrencilerimize taahhüdümüz olan 10 gigabayt internet ve cep telefonu desteği konusunu değerlendirdik. İnşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız. Nihai çalışmaya göre inşallah bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız." dedi.

BAKAN KACIR AÇIKLADI!

Tüm bunların ardından bugün ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz." şeklinde konuşarak uzun süredir büyük bir merak ve heyecan ile beklenen bu konuya açıklık getirilmiş oldu.

Gündem Haberleri