Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Ankara Sivas YHT Hattı Son Durum Ne, Proje Ne Zaman Açılacak, Hızlı Tren Seferleri Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye'nin ulaşım konusunda en önemli atılımlarından biri olarak öne çıkan Hızlı Tren YHT hatları hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin ulaşım konusunda en önemli atılımlarından biri olarak öne çıkan Hızlı Tren YHT hatları hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni açıklamalarda bulundu. Ankara Sivas YHT şantiyesinde incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu merak edilen soruları yanıtladı. Ankara Sivas hızlı tren ne zaman açılacak, Ankara Sivas YHT son durum ne, Ankara Sivas YHT durakları neler?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yapımına devam edilen Ankara - Sivas YHT hızlı tren hattı projesi şantiyesinde denetimlerde bulundu.



Sivas'tan İstanbul Halkalı İstasyonuna kadar gidecek olan Ankara Sivas YHT hattı her iki şehir içinde ulaşım açısından büyük kolaylık sağlayacak.



ANKARA - SİVAS YHT HATTI NE ZAMAN AÇILACAK, PROJEDE SON DURUM NE?



Şantiyede denetimlerde bulunan Bakan Karaismailoğlu hattın en güvenilir şekilde mümkün olan en kısa sürede açmak için çalıştıklarını belirterek "İnşallah, bundan sonra da çok büyük projelerle vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çok büyük işler yapacağız. Binlerce hatta yüz binlerce çalışanımızla yüzlerce şantiyemizde çok yoğun hummalı bir çalışma var. Ankara-Sivas hattı da aynı şekilde.



Çalışmalar bitme aşamasına geldi. Bir an önce bitmesi için, biz de en güvenli şekilde vatandaşımızı taşımak için en ince ayrıntısına kadar denetlemelerimizi, incelemelerimizi yapıyoruz. İnşallah tam güvenlikli bir şekilde yakın bir zamanda vatandaşlarımıza hızlı tren konforunu Ankara-Sivas arasında da sunacağız. Bu hat bittikten sonra Sivas'tan binen bir kişi buradan İstanbul Halkalı İstasyonu'na kadar gidebilecek" diyerek projenin son durumu hakkında bilgi verdi.





SİVAS ANKARA YHT HATTI DURAKLARI LİSTESİ



Ankara



Kırıkkale



Yerköy



Yozgat



Sivas



SİVAS ANKARA YHT HIZLI TREN SEYAHAT SÜRESİ NE KADAR OLACAK?



Hattın kullanıma açılması ile beraber Ankara Sivas Arası ulaşım 120 dakika, İstanbu Sivas arası ulaşım ise 300 dakikaya inecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri