Bakan Kirişçi açıklandı! Hatay Yarseli ve Büyük Karaçay barajları deprem sonrası ne durumda, patlarsa ne olur?

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremle Hatay en çok yıkım yaşayan iller arasında yer alırken Hatay'da ki barajların son durumu da endişe yaratmıştı.

Bakan Kirişçi açıklandı! Hatay Yarseli ve Büyük Karaçay barajları deprem sonrası ne durumda, patlarsa ne olur? Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki şiddetli deprem büyük yıkım yaşanmasına neden olurken en çok hasar gören illerden biri de Hatay olmuştu. 

Hatay'da 2 büyük baraj olması ve deprem sonrasında bu barajların hasar aldığı yönünde ortaya atılan iddialar da yaşanan paniğin boyutlarını arttırmıştı. Dün Hatay bir kere daha 6.4 şiddetindeki depremle sarsılmış, yaşanan deprem bölgede hasarlı olan binaların da yıkılmasına neden olmuştu. Deprem sonrasında gözler bir kere daha Hatay'da ki barajların son durumuna çevrilmişti. 

HATAY'DA BARAJLARDA SON DURUM NE, HATAY BARAJI PATLARSA NE OLUR?

Depremin ardından bölgede bir kere daha barajların son durumu konusunda panik ve endişe yaşanırken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi konu hakkında yüreklere su serpen açıklamada bulundu. Bakan Kirişçi yaptığı açıklamasında "Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay’ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. 

Hatırlanacağı üzere ilk depremde de barajın patladığı haberleri kamu oyuna sızdırılmış ve pek çok kişi arama kurtarma çalışmalarına ara vererek bölgeden kaçmaya çalışmıştı. Barajların son derece büyük olması nedeni ile patlaması durumunda su baskınları yaşanabileceği belirtilirken barajlarda en üst düzey güvenlik önlemleri olduğu ve sağlam oldukları belirtildi. 

Gündem Haberleri