Bakan Koca Sinyali Verdi! Okullarda Maske Yasağı Kalkıyor Mu, Ne Zaman Kalkacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pandemide sona geldiğimizi söyleyerek Çarşamba günü gerçekleşecek Bilim Kurulu toplantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Maske konusunda yeni adımlar atılacak.

2 yılı aşkın süredir hayatımızda olan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgınında sona yaklaşılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada yapılacak Bilim Kurulu toplantısının şimdiye kadarki en önemli toplantı olduğunu söyleyerek, mühim kararların çıkacağını ifade etti.

Bir önceki Bilim Kurulu toplantısında açık havada maske takma zorunluluğu kalkmış ve HES kodu uygulaması sona ermişti.

OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftaya yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının bugüne kadar yapılan en önemli toplantılardan biri olduğunu belirterek, '' Maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere '' ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nı bu açıklaması sonrasında okullarda maske zorunluluğunun kalkabileceği ihtimali akıllara geldi.

Bakan Koca, okullar başta olmak üzere maske uygulamasının haftaya Bilim Kurulu'nda değerlendirmeye alınacağını belirtmesi üzerine yeni haberler peş peşe geldi. Sabah'ta yer alan habere göre, haftaya çarşamba günü bir araya gelecek Koronavirüs Bilim Kurulu'nda maske zorunluluğuna esneklik getirilecek. İlk etapta okullarda maske zorunluluğunun kaldırılması söz konusu olabilecek ve geriye kalan yasakların da kaldırılması mümkün olabilecek.

Türkiye'de 14 Nisan 2022 tarihinde 5 bin 127 yeni koronavirüs vakası belirlenirken 21 kişi hayatını kaybetti. Vaka sayılarının git gide azalmasıyla Bakanlık tarafından daha önce getirilen yasaklara ilişkin yeni düzenlemeler geliyor. Pandeminin ilk gününden beri hayatımızda olan maskeler ise çok yakında hayatımızdan tamamen çıkacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri