Bakan Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Sokağa Çıkma Yasağı ve Esnaf Kısıtlamaları Kaldırılıyor Mu?

Bilim Kurulu Toplantısının hemen ardından Sağlık Bakan Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Toplantısının hemen ardından Sağlık Bakan Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Bundan sonraki süreçte yerinde karar uygulamasına başlanacağını duyuran Bakan Koca, kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağına dair de bilgi verdi.

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI BAKAN KOCA'DAN KISITLAMA AÇIKLAMASI

Koronavirüs salgınının son durumunu ele alındığı Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ele alınan kararların ardından Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Bundan sonraki dönemde 'Yerinde Karar' uygulamasına geçileceğini ifade eden Bakan Koca, kısıtlamalarda esneme kriterlerinin belirlenmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.

Esnafın İşine, Öğrencinin Okuluna Kavuşmasını İstiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgına ilişkin değerlendirmelerinde, kısıtlamalar adına bilim kurulunun çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık." ifadelerini kullandı.

HAFTALIK VAKA SAYILARINA GÖRE YERİNDE KARAR UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerinde karar uygulamasının nasıl işleyeceğine ilişkin detayları kamuoyu ile paylaştı. Bundan sonraki süreçlerde alınan tedbirler ile vaka sayılarında ciddi bir düşme olduğunu ancak bu rakamların 7 bin ile 8 bin arasında sıkıştığını ifade etti. Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak mecburiyetindeyiz, diyen Bakan Fahrettin Koca mutasyonlu virüs için de ayrı bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Bakan Koca mutasyonlu virüslerin yayılma oranının çok yüksek olduğunu vurgulayarak açıklamasında ayrıca bu bulaşma riski göz ardı edilmeden tedbirlere uymaya ısrarla devam etmek zorundayız, dedi.

Yerinde alınacak kararlar adına yeni raporların yayımladığını ifade eden Bakan Koca, bir haftalık toplam vaka sayılarının nüfusa oranlı olarak illerdeki durumun belirlendiğini bildirdi. Bu verilerin her hafta yayımlanacağını altını çizen Fahrettin Koca, daha detaylı raporların da hazırlanacağını da söyledi.

AŞI ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası devam eden aşı çalışmaları hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci aşamanın tamamlandığını söyledi. Bakan Koca aşı çalışmalarının organize bir şekilde yürütülmeye devam ettiğini ifade ederek şu ana kadar ülkemize yaklaşık 800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz aşının yapıldığını söyledi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri