Bakan Kurum'dan deprem bölgeleri için uyarı! Ağır hasarlı binalardan eşyalarınızı çıkarmayın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte kişilerin deprem bölgesinde ağır hasarlı binalara girmemesi gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada deprem bölgesinde ağır hasarlı şeklinde olduğu açıklanan binalara vatandaşların girerek eşyalarının almamaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. 

Yaşanan depremin ardından deprem bölgesinde bulunan vatandaşların çoğu evlerinin yıkılması nedeni ile bulundukları bölgeleri terk etmeye başladı. Bir yandan da ağır hasarlı binası bulunan vatandaşlar bu binaların içerisinde gerekli olan eşyalarını almaya başladı. Bakanlık tarafından yapılan tespit çalışmalara göre binaların hasar durumları belirlenirken bu ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda Bakan Kurum açıklamalarda bulundu. 

AĞIR HASARLI BİNALARDAN EŞYA ALINMAMALI! 

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Adana'da deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Adana'da 13 binanın yıkılarak 418 vatandaşın hayatının kaybettiğinin belirlenmesinin ardından ağır hasarlı binalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konuya ilişkin, "Finans desteğini daha önce olduğu gibi Adana’da da vereceğiz. Zemin etütlerini yapacağız. Ceyhan’da konut yapımına ilişkin yer çalışmalarını sürdürüyoruz. Tüm illerde enkaz kaldırma sürecini büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın taşınma sürecini de koordinasyon merkezinde yürüteceğiz. Ağır hasarlı binalardan eşya alınmamalı. Tüm Türkiye’mize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum." şeklinde ifadelere yer verdi. 

ENKAZAN ÖRNEKLER ALINDI! 

Bu açıklamaların yanı sıra arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı Mete, Samibey, Ekim, Hasan Alpargün, Belük, Sinem, Tutar Yapı, Zeray, İhsan Bayram, Özgür ve Kubilay apartmanları hakkında  da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldığı ve enkaz altından örnekler alındığı öğrenildi. 

Örneklerin alınmasının ardından da geriye kalan molozların sınıflandırılarak Rüzgarlı Tepe bölgesinde belirli bir alana döküldüğü ifade edildi. Geriye kalan eşyalar hakkında da merak edilenlerin artmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Güvenlik görevlileri ve bizim arkadaşlarımız burayı çok titiz bir şekilde koruyorlar. Her apartmanın molozu ayrı ayrı döküldü ve eşyaları ayrı ayrı konuldu. Bu uzun süre böyle kalır ve korunur. Kimse endişe etmesin” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Gündem Haberleri