Bakanlar Kurulu Toplanıyor! Kabine Toplantısı İle Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı ve 18 - 65 Yaş Kısıtlaması ve Düğün Salonları İçin Kararlar Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilecek olan Kabine Toplantısı için geri sayım başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilecek olan Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı kapsamında aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerin yer aldığı 15 şehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilere uygulanan kısıtlama, düğün salonlarının tekrar açılması gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok önemli kararlar alınacak. Peki, Bakanlar Kurulu toplantısı saat kaçta, Cumhubaşkanı Erdoğan 9 Haziran 2020 ulusa sesleniş konuşması açıklaması ne zaman başlayacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs salgını sonrasında hayat kademeli olarak normala dönmeye başlarken bugün uzun bir aradan sonra ilk kez Bakanlar Kurulu Toplantısı yüz yüze yapılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği kritik kabine toplantısı için geri sayım başladı.



KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN BAŞLIYOR?



Korana virüs salgını sonrasında telekonferans yöntemi ile yapılmaya başlanan Kabine Toplantısı uzun bir aradan sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yüz yüze yapılacak.



Kabine toplantısı için basın organlarına kesin saat verilmezken toplantıya hazırlık aşamasında merak edilen bilginin açıklanması bekleniyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 9 HAZİRAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI NE ZAMAN?



Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yapacak.



Konuşma ile Kabine toplantısı ile alınan önemli kararlar ilan edilecek.



Korana virüs salgını nedeni ile 15 şehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırılması beklenirken 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin de sokağa çıkma kısıtlaması kararının ay sonuna kadar kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.



Bir diğer önemli açıklama da düğün salonları için verilecek. Virüs nedeni ile evlilik tarihlerini ertelemek zorunda kalan kişilerin merakla bekledikleri açıklama kapsamında düğün sezonunun açılması ancak düğün salonlarının yüzde 25 kapasite ile hizmet vermesi şeklinde bir karar alınması gündemde.



Emlak365.com


Gündem Haberleri