Bakanlık açıkladı! Bayram öncesi fahiş fiyattan satış yapanlara ceza!

Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama ile birlikte bayram alışverişi mağduriyeti yaşanmaması için tedbirlerin alınacağı ifade edildi.

Bugün Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına denetimlerin yapılacağı öğrenildi. Alışveriş esnasında vatandaşlara fahiş fiyattan satış yapmaya çalışan kurumlar için ceza işlemlerinin uygulanacağı ifade edilirken, denetimler hakkında bilgi verildi.

SEKTÖRLERE DENETİMLER BAŞLIYOR!

Pek çok sektör için yapılacak olan bu denetimler hakkında bilgilendirme yapan Ticaret Bakanlığı, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yapılan alışverişler de kurbanlık, kıyafet, gıda, turizm, ulaşım, konaklama, gastronomi gibi geniş sektör yelpazesiyle üretici, tedarikçi ve tüketici üçgeninde ekonomimize büyük bir katma değer sağlamaktadır. Bu ekonomik faaliyetler gerçekleştirilirken, özellikle vatandaşlarımız tarafından ihtiyaçların belirlenerek alışverişe çıkılması, farklı markalar ve ebatlardaki ürünlerde kıyaslamaya da imkan veren birim fiyatların etiketlerde olup olmadığına bakılması, ayrıca etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının aynı olup olmadığına dikkat edilmesi tüketici hak ve menfaatleri açısından önem arz etmektedir." şeklinde yaptığı açıklama ile Kurban Bayramı öncesinde denetimlerin süreceğinden bahsetti.

"TAKİBİMİZ TİTİZLİKLE SÜRECEKTİR"

Bu kapsamda denetimlerin devam edeceğinden bahseden bakanlık "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına izin vermemek adına Bakanlığımız denetim birimleri 81 ilimizde denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam edecek ve Bakanlığımıza ulaşan şikayetler yakinen takip edilecektir. Öncelikli amacımız, tüm vatandaşlarımızın haklarını ve refahını korumaktır. Bu sebeple piyasada arz ve talep dengesini bozucu faaliyetlere karşı mücadelemiz ve takibimiz daima titizlikle sürecektir. Bu doğrultuda, halkımızın mağduriyetine neden olan kişilere ilişkin her türlü idari yaptırım kararlılıkla uygulanacaktır." ifadeleri ile uzun süredir devam eden fahiş fiyat ile mücadelenin süreceğini ifade etti.

Gündem Haberleri