Bakanlıktan son dakika kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması! Süre uzatılacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte kiraya getirilen yüzde 25 zam sınırının uzatılıp uzatılmayacağı belli oldu.

Konut kiralarının son dönemde git gide artması ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni bir karar alınarak ev sahipleri ve kiracılar arasında yüzde 25 zam sınırı konulmuştu. Fahiş kira zamlarının önüne geçilebilmesi amacı ile yapılan bu uygulamaya ilişkin sürenin son tarihinin 1 Temmuz olduğu da ifade edilmişti.

Yapılan bu açıklamaların ardından özellikle de kiracılar tarafından zam sınırının önüne geçilip geçilemeyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Bugün ise beklenen açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapıldı.

KİRAYA YÜZDE 25 ZAM SINIRI UZATILACAK MI?

Konuya ilişkin bugün açıklama yapan Tunç, "Kiraya yüzde 25 zam sınırının uzaması için çalışıyoruz, 1 Temmuz'a yetişir." şeklinde açıklamalar ile çalışmaların sürdüğünü ve sürenin uzatılacağını duyurdu.

Aynı zamanda AK Parti Sözcüsü Çelik tarafından da "Vatandaşlarımıza küresel ekonomik sorunlar, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle ülkemizin de bu tablodan etkilendiğini ifade ettik. Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyaseti ile bunu biz çözeceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Kiralarla ilgili bize iletilen tüm şikayetleri yakından takip ediyoruz." ifadeleri ile bu söylemleri destekledi.

Gündem Haberleri