Bankalara Ulaşana Aşk Olsun! Bankaların Müşteri Hizmetleri Telefon Numaraları Çöktü İddiası

Bankaların çağrı merkezleri aşırı yoğunluk nedeni ile çöktü. Özellikle de 6 ay ertelemeli 10000 TL devlet destekli ihtiyaç kredisi kullanmak için kredi başvuru ve kredi başvuru sonucu sorgulama işlemleri nedeni ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşteri hizmetleri telefon numaraları üzerinden arama yapan vatandaşlar müşteri temsilcisi ile görüşmede sorunlar yaşıyor. Yine özel bankalar arasında yer alan Garanti Bankası, Finansbank, Akbank ve Yapı Kredi Bankası gibi çok sayıda özel bankada

Bankaların çağrı merkezleri aşırı yoğunluk nedeni ile çöktü. Özellikle de 6 ay ertelemeli 10000 TL devlet destekli ihtiyaç kredisi kullanmak için kredi başvuru ve kredi başvuru sonucu sorgulama işlemleri nedeni ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşteri hizmetleri telefon numaraları üzerinden arama yapan vatandaşlar müşteri temsilcisi ile görüşmede sorunlar yaşıyor. Yine özel bankalar arasında yer alan Garanti Bankası, Finansbank, Akbank ve Yapı Kredi Bankası gibi çok sayıda özel bankada da kişiler uzun süre bekletildiklerini belirterek şikayetçi oluyorlar.

Bankalar yaşadıkları olağanüstü yoğunluk ve personel sayılarını azaltma gibi nedenlerle sorunlar yaşamaya devam ediyor.



Olağanüstü bir dönemden geçen bankacılık sektörü gelen yoğun başvuruları değerlendirirken bir yandan da geçmiş dönemde kullandırmış oldukları kredi ve kredi kartı borçları için erteleme başvuruları alıyor.



BANKALARIN MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEYENLER SORUN YAŞIYOR!



İşlemlerini sesli yanıt sitemi üzerinden yapmak isteyen kişiler yine bir nebze daha rahat olarak süreci tamamlarken müşteri temsilcisi ile görüşmek isteyenler ise büyük sıkıntı yaşıyorlar.



Bazı bankalarda gelen şikayetler üzerine bekleme sürelerinin 35 dakikayı aştığı belirtlirken bazı bankalarda ise sürekli olarak "daha sonra tekrar deneyiniz" denilerek telefonun kapatıldığı iddia edildi.



Özellikle de devlet bankaları üzerinden kredi başvurusu yapmak isteyen ya da kredi başvurusu yapan ancak kredi başvuru sonucu bilgisini henüz alamayan kişiler için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfban müşteri hizmetleri telefon numaraları üzerinden müşteri temsilcisi ile görüşmek zorlaşmaya başladı.



4.5 MİLYON KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU!



Özellikle de yüzde 0.49 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişiler tarafından yapılan rekor başvuru sorunlar yaşanmasına neden oldu.



Bir anda yığılan başvurular gelen yoğun aramalar müşteri hizmetleri telefon hatlarında teknik aksaklıklar yaşanmasına da neden olurken özel bankalarda da kredi borcu erteleme ve kredi kart borcu erteleme başvurusu için yığılma sorun yarattı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri