Bankalarda bayram tatili kaç gün, 2 3 4 Mayıs bankalar açık mı?

Ramazan bayramı öncesinde bankada işi olan kişiler bayramda bankalar açık mı araştırıyor. Bankaların bayram mesai saatleri 2-3-4 Mayıs 2022.

Yılın ilk dini bayramı olan Ramazan bayramı için geri sayım başlarken en çok araştırılan konulardan biri de bankaların bayram tatilinin kaç gün olduğu ve bayramda açık olup olmadıkları oldu. Bankalarda ödeme yapacak olan ya da herhangi bir işlemi için bankaya gitmek durumunda kalan kişiler bayramda bankalar açık mı araştırıyor.

Bankaların bayram tatili ne zaman başlıyor 2022?

Ramazan Bayramı Arefe gününün bu yıl 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmesiyle bankalar 29 Nisan Cuma gününden itibaren bayram tatiline girecek. Türkiye genelindeki tüm bankalar 2-3-4 Mayıs tarihleri arasında kapalı olacak ve 5 Mayıs tarihinde yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Bayramda bankalar açık mı 2-3-4 Mayıs?

Dini bayramlar resmi tatil olduğu için Ramazan Bayramı'nda Türkiye genelindeki tüm bankalar kapalı olacak. Bankada işlem yapması gereken kişiler işlemlerini mobil uygulama üzerinden halledebilecek ancak Ramazan bayramında ve diğer tüm resmi tatil günlerinde EFT işlemi gerçekleştirilememektedir. İnternet üzerinden ya da ATM'lerden yapılan EFT işlemleri, sonraki ilk iş günü gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra havale işlemlerin her gün ve günün her saatinde yapılabilmektedir.

Buna göre Ramazan bayramı öncesi bankaların son iş günü 29 Nisan Cuma günü olacak. 2, 3, 4 Mayıs güleri resmi tatil nedeniyle bankalar hizmet vermeyecek. Bayram tatili ile ilgili yeni bir karar açıklanmaması durumunda tüm bankalarda ilk iş günü 5 Mayıs Perşembe günü başlayacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri