Bartın'da maden patlaması! İşçiler göçük altında kaldı!

Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yer altında patlama gerçekleşti ve patlamada göçük altında işçiler kaldı. İşte Bartın’da meydana gelen maden ocağı patlaması ile alakalı son bilgiler...

Bartın’ın Amasra ilçesinde akşam saatlerinde maden ocağında bir patlama meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde gerçekleşen patlama neticesinde göçük altında işçiler kaldı. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderilirken göçük altında kalan işçilerin çıkarılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Gerçekleşen maden ocağı patlamasından dolayı AFAD ekipleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri bölgede görev almaya başladılar. Bartın Valisi Nurtaç Arslan ise maden ocağı patlamasına dair açıklamalarda bulundu.

BARTIN VALİSİ SON BİLGİLERİ AÇIKLADI

Patlamanın neden olduğunun henüz tespit edilemediğini açıklayan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, “Saat 18:15’te Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesinde -300 kotta kısmi bir patlama gerçekleşti. Bu patlamanın neden kaynaklandığı henüz tespit edilemedi. Olay yerinde tüm ekiplerimiz seferber edilmiş durumda. Gerekli arama kurtarma çalışmaları başlamıştır. Göçük altında kalan maden işçilerimizin olduğunu biliyoruz. Onları çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

87 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise göçük altındaki işçilere dair bir açıklama yaparak, “Oldukça üzüntülüyüz. Göçük altında kalan maden işçilerimizin çıkarılması için çalışmaları takip ediyoruz. İşçilerin baretlerindeki çip üzerinden onlarla temas halindeyiz. 87 işçimizin göçük altında kaldığını biliyoruz. Onlardan 11’ini çıkarmayı başardık. Şimdi diğer işçilerimizi de oradan sağ salim almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AFAD da bir açıklama yaparak maden patlamasında göçük altında kalan işçilerin çıkarılması için ekiplerin seferber edildiğini ve kısa bir süre içerisinde işçileri çıkarabilmeyi umduklarını duyurdu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye hareket ettiler.

Gündem Haberleri