Başarılı insanlar yatmadan önce bakın neler yapıyorlarmış!

Başarılı insanların yatmadan önce mutlaka yaptıkları 6 şey yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Peki başarılı insanların yatmadan önce yapmış oldukları aktiviteler neler?

Başarılı insanlar yatmadan önce bakın neler yapıyorlarmış: Başarılı insanların yatmadan önce rutin haline getirdikleri bazı şeyler var. Bir gün sonra ne yapılması gerektiğini bir  önceden planlamak ve bunu rutin haline getirmek hayatınızı düzenli yaşamanızı sağlar. Bu düzen ise size çok şey kazandırır. Bunlardan biri de herkesin sahip olmak istediği başarı. Peki başarılı insanların yatmadan önce yaptıkları şeyler neler? Gelin beraber bakalım..

BAŞARILI İNSANLARIN YATMADAN ÖNCE YAPTIKLARI 6 ŞEY

Başarılı insanların yatmadan önce mutlaka yaptıkları ilk şey yarının planını oluşturmak. Bu tabi ki saati saatine bir plan değil. Yalnızca yarınki planı üstünkörü kafada tasarlamak yarın için hem psikolojik hem de o işi yapabilecek enerjiyi toplama açısından oldukça önemlidir. 

Erkek ya da kadın yatmadan önce mutlaka kişisel bakım rutinini gerçekleştirmek. Kişisel bakım yapmak insanı iyi hissettirirken aynı zamanda özgüven kazanmayı da sağlamaktadır. Bu konuda yapılan araştırmalarda yatmadan önce oluşturulan kişisel bakım rutini hayata her daim olumlu yansımaktadır. 

Günlük tutmak. Günlük tutmak bugün yaşanılan her şeyi kağıda dökmek ve o hislerden kurtulmak için yapılmalıdır. Bugün bitti artık yarın için uyku vakti. Sabah uyandığınız da yarın yaşadığınız ve sizin enerjinizi düşüren ne varsa günlük sayfalarınızda kalacaktır. Bunu rutin haline getirdiğinizde artık yaşanan üzücü olayların bile geçici olduğunu ve bunlara üzülmenin bir anlam ifade etmediğini anlayacaksınız. Bu da hayatınıza oldukça olumlu yansıyacak. 

Kullandığınız telefon ya da bilgisayarı yatmadan 30 dakika önce bırakın. Televizyon izliyorsanız ya da telefonla uğraşıyorsanız yatmadan sadece 30 dakika önce bunları bırakmanız beyninizin dinlenmesini sağlayacaktır. Eğer bunu yaparsanız daha iyi bir uyku elde edecek ve çok daha iyi dinlenmiş olacaksınız. 

Okuduğunuz kitaptan en az 10 15 sayfa kadar okumanız önerilir. Kitap okumak gün içinde ayrıca zaman ayrılması gereken bir aktivitedir. Fakat yatmadan önce mutlaka birkaç sayfa kitap okunması sizin yaratıcı gücünüzü ortaya çıkaracaktır. 

Uyumadan önce hayatta istediğiniz yerde olduğunuzu hayal edin ve uykuya öyle dalın. Hayatta başarmak istediğiniz ne varsa bu olayların içinde yaşıyormuşsunuz gibi hayal ederek uykuya dalmak uyandığınızda çok daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır. 

Gündem Haberleri