Başkan Yavaş Açıkladı: Ankara'da Ki Barajların Doluluk Oranları Alarm Veriyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da ki barajların doluluk oranları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara'da ki barajların doluluk oranları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, geçen yıla göre 50 milyon metreküp daha az su bulunduğunu belirterek su tüketiminde tasarruf çağrısı yapılırken barajlardaki doluluk oranları ise kritik olarak nitelendirildi.

ANKARA BARAJLARI NEDEN DOLMUYOR?

Ankara'da barajların doluluk oranları hakkında açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Kıymetli hemşehrilerim, Barajlarımızdaki su miktarının geçen yıla göre 50 milyon metreküp daha az olması hepimizi endişelendiriyor. Evlerimizde, iş yerlerimizde ve dükkanlarımızda su israfının önüne geçelim, yarınlarımıza tasarrufla sahip çıkalım" diyerek barajlardaki doluluk oranının geçen seneye oranla 50 milyon metreküp azaldığını dile getirdi.

Ankara'nın bu sene küresel kuraklığın etkisi ile çok daha az yağış alması nedeni ile barajların yeteri kadar dolmadığı belirtiliyor. Özellikle de bu sene barajların dolmasını sağlayan yoğun kar yağışından mahrum kalması, barajların doluluk oranlarını olumsuz etkiledi. Ankara'da barajların doluluk oranları ASKİ tarafından açıklanırken şehrin su ihtiyacı Çamlıdere Barajı, Kurtboğazı Barajı, Kesikköprü Barajı olarak sıralanırken şehre İvedik su arıtma tesisi, Pursaklar su arıtma tesisi ve Çubuk su arıtma tesislerinden de su veriliyor. ASKİ'nin şu an ki resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan son verisine göre aktif doluluk oranı yüzde 9.18 olarak ilan edilmiş durumda. Barajlardaki aktif su doluluk oranı ise 145.509.000 metreküp olarak açıklanırken 3 Mart 2020 tarihindeki aynı rakam ise 226.246.000 metreküp olmuştu.

Gündem Haberleri