Başkent Kültür Yolu festivali başladı! Kültür Bakanlığı düğmeye bastı, onlarca ücretsiz konser ve etkinlik düzenlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali başladı. Ücretli ve ücretsiz birçok konser ve etkinlik Ankaralı vatandaşlarla buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankaralı vatandaşların keyifli ve kültürel bir yaz geçirmesi adına Başkent Kültür Yolu festivalini başlattı. Yerli ve yabancı birçok sanatçının bir araya gelmesiyle çeşitli konserler, söyleyişiler, sergiler ve daha birçok etkinlik 28 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında Ankaralıları bekliyor.

Ücretsiz konserler, sergiler, tiyatrolar Başkent Kültür Yolu Festivali'nde!

Başkent Ankara'da düzenlenecek etkinlikler ile özellikle Ankara Kalesi ön plana çıkarılıyor. Festivaldeki etkinlikler ile şehrin tarihi ve benzersiz dokusu, Başkent Kültür Yolu Festivali ile sanatseverler ve tüm eğlenmek isteyen vatandaşlarla buluşturulacak.

Başkent Kültür Yolu Festivalinde; senfoni konserleri, dans gösterileri, heykel yapım atölyeleri, tiyatro, edebiyat söyleyişileri, konserler ve film gösterimlerine kadar birçok kültür sanat etkinliği 16 gün boyunca Ankaralılar ile buluşacak.

Ankara'nın simge yapılarından biri olan Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü, Augustus Tapınağı ve Roma Hamamı gibi tarihi eserler ile yerlerin yanı sıra Ankara'da bulunan birçok müze de vatandaşlara kapılarını bu festival ile bir kez daha açıyor.

Başkent Kültür Yolu Festivali etkinleri 28 Mayıs itibariyle başladı. 28 Mayıs Cumartesi günü, Ankara Kale Kapısı'nda Yüksek Sadakat konseri düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu konser, Ankaralı vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Festival kapsamında Haziran ayının 12'sine kadar daha birçok konser düzenlenecek. Göksel, Emir Can İğrek, Simge, Zara, İkilem ve daha birçok isim Ankaralı vatandaşlarla buluşacak.

Gündem Haberleri