Bayram Boyunca Bedava Olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Resmi Gazete'de Bugün Yayımlandı

Ramazan Bayramı boyunca geçerli olacak karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı! Bayramda bedava olan köprüler, otoyollar! Bayramda otobüsler, metro ücretsiz mi 2022?

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Karar (Karar Sayısı: 5527), 26 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında bayramda bedava olan otoyollar ve köprüler belli oldu.

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Ramazan Bayramı tatili boyunca toplu taşıma araçları, işletme hakkı devlete ait olan köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz olacak. Böylelikle vatandaş bayramda gönlünce gezme imkanı elde edecek. Söz konusu karar kapsamında 30 Mayıs saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar resmi bayram tatili süresince yap işlet devret modeli ile yapılan köprü ve otoyollar hariç olmak üzere diğer projelerden geçiş bedava olarak yapılacak.

BAYRAMDA OTOBÜSLER, METRO ÜCRETSİZ Mİ 2022?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile beraber Ramazan Bayramı 2022 tatili boyunca tüm otobüsler ücretsiz olarak hizmet verecek. Alınan karar kapsamında Ramazan Bayramı tatilinin başladığı 30 Mayıs 2022 00:00 ile 5 Mayıs 2022 Perşembe saat 07:00'ye kadar belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olarak verilecek.

Yine aynı karar kapsamında 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri de ücretsiz olarak vatandaşa sunulacak.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLAN KÖPRÜ VE BEDAVA OLACAK OTOYOLLAR HANGİLERİ?

Bayram tatili boyunca 30 Mayıs saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar, 'yap-işlet-devret' modeliyle yapılan projeler hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar için geçişler ücretsiz olacak. Ancak, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul - İzmir otoyolu gibi YİD modeli ile yapılan otoyolu ve köprüler yine ücretli olacak.

Bayramda ücretsiz olan köprüler ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü olarak ilan edildi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü ise YİD modeli ile yapıldığı için yine ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek ve ulaşımda bu köprüleri tercih eden araç sahipleri ücret ödeyerek geçiş yapabilecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri